Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα μεταβεί σήμερα στη Γενεύη για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των έξι μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου.

«Ο Σεργκέι Λαβρόφ θα μεταβεί στη Γενεύη για να συμμετάσχει στις συζητήσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Είναι πιθανό ότι με την ευκαιρία αυτή θα συνομιλήσει επίσης με τον κοινό μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ΅, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) που πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών στη Γενεύη από την Τετάρτη έχουν σημειώσει «ελάχιστες» προόδους, ενώ παραμένουν «τα σημεία διαφωνίας», σύμφωνα με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Παρόλα αυτά ο Ζαρίφ έδωσε μια νότα αισιοδοξίας επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι μεγάλων δυνάμεων, που είναι οι μόνοι που μπορούν να υπογράψουν μια συμφωνία, ενδέχεται να φτάσουν σύντομα στη Γενεύη.