Την υποψηφιότητα για τη δημαρχία ενός προαστίου της Κοπεγχάγης αποφάσισε να εγκαταλείψει ένας ακροδεξιός υποψήφιος με αντάλλαγμα… χοιρινά κεφτεδάκια!

Ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος DPP, Mikkel Dencker, μετά τις εκλογές της Τρίτης μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημαρχία της πόλης Hvidovre.

Ωστόσο μετά από μια μέρα διαπραγματεύσεων με το δήμαρχο των Σοσιαλδημοκρατών, ο υποψήφιος δέχτηκε να εγκαταλείψει τη διεκδίκηση του αξιώματος με ορισμένους όρους.

Οι όροι που ο Mikkel Dencker έθεσε ήταν να ξαναστηθεί το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο έλατο στην πόλη και το μενού των κυλικείων να περιλαμβάνει περισσότερα παραδοσιακά δανέζικα φαγητά.

«Πράγματα όπως το “ανοιχτό” σάντουιτς, κιμάς, χοιρινό ψημένο με δανέζικο στυλ και κεφτεδάκια… Ο βασικός όρος είναι ότι τα παραδοσιακά δανέζικα φαγητά πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρονται», δήλωσε ο ίδιος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Dencker είχε συμπεριλάβει στην προεκλογική του εκστρατεία την υπόσχεση να επαναφέρει τα παραδοσιακά δανέζικα κεφτεδάκια, γνωστά σαν «frikadeller», καθώς όπως έλεγε η Δανία «χάνει την ταυτότητά της», όταν ορισμένα δημόσια κυλικεία τα αφαίρεσαν από το μενού τους.

Η συμφωνία δεν περιελάμβανε, όμως, την απαγόρευση διάθεσης κρέατος χαλάλ, σφαγμένου δηλαδή σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανόνες, σε νοσοκομεία και βρεφοκομεία, κάτι που περιλαμβανόταν επίσης στην καμπάνια του DPP.