Δεν θα πιστεύετε πού πήγε και καρφώθηκε το αγροτικό

Ένα σημαντικό πολιτιστικό μνημείο υπέστη «σημαντική φθορά»


ΚΟΣΜΟΣ
21:22
14/03/2020
Δεν θα πιστεύετε πού πήγε και καρφώθηκε το αγροτικό
loading

Ήταν στις αρχές Μαρτίου όταν στο Facebook της οργάνωσης Ma’u Henua, μιας γηγενούς κοινότητας που συνδιαχειρίζεται το εθνικό πάρκο του Ράπα Νούι, όπως λένε στη γλώσσα τους το Νησί του Πάσχα, εμφανίστηκαν μια σειρά από φωτογραφίες.

Όπου βλέπουμε ένα αγροτικό να έχει καρφωθεί πάνω σε μια κεφαλή Μοάι! Ή, σωστότερα, πάνω στις πέτρινες βάσεις που τα φιλοξενούν, που οι ντόπιοι ονομάζουν «Άχου». Δεν είναι πάντως σαφές αν καταστράφηκε το Μοάι ή μόνο η βάση του.

En la Comunidad Ma’u Henua, lamentamos lo sucedido esta mañana en el sector de PU A PAU, donde una camioneta impactó a...

Δημοσιεύτηκε από Ma'u Henua στις Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020

«Επαναλαμβάνουμε τη σημασία να προσέχουμε την κληρονομιά που έχουμε στο πάρκο μας», γράφει η ομάδα στο post, προσθέτοντας πως τα πελώρια αγάλματα δεν είναι απλώς αρχαιολογικός χώρος και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και «ιερά στοιχεία για μια ζωντανή κουλτούρα».

Δεν είναι γνωστό αν επρόκειτο για ατύχημα ή εσκεμμένη πράξη. Η εφημερίδα της Χιλής «El Mercurio» μεταδίδει πάντως πως το όχημα έχασε τον έλεγχο εξαιτίας βλάβης στα φρένα.

Ως «ανυπολόγιστη» χαρακτήρισε την καταστροφή ο δήμαρχος του νησιού, Pedro Edmuds, προτείνοντας μάλιστα μέτρα περιορισμού της κίνησης ιδιωτικών οχημάτων σε όλο το Νησί του Πάσχα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει