Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Έβρος – Λέσβος: Τα παιδιά είναι τα μόνα που δεν ευθύνονται

Ένταση επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας (η οποία είναι πιθανό να αναθερμανθεί), όπου πρόσφυγες και μετανάστες είχαν οδηγηθεί από τις Αρχές της γειτονικής χώρας, με την ελπίδα να περάσουν στην ελληνική πλευρά, μετά το άνοιγμα των συνόρων.

Τα επεισόδια ήταν μια εξέλιξη που δεν δημιούργησε καμία έκπληξη, καθώς οι άνθρωποι αυτοί γέμισαν με ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Ευρώπη, στην οποία αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για εκείνους και τα παιδιά τους. Μάλιστα, τα παιδιά είναι πάντοτε σε τέτοιες συνθήκες τα μεγαλύτερα θύματα, καθώς η τύχη τους δεν εξαρτάται από τις ενέργειές τους. Χαρακτηριστική είναι η έκφραση στο πρόσωπο του ανθρώπου της παραπάνω φωτογραφίας στη Λέσβο, που κρατά στα χέρια του ένα μωρό.

Βενετία, Ιταλία: Με το βλέμμα στο άγνωστο…

Έως και απελπιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην Ιταλία, στη χώρα που καταλαμβάνει την πρώτη θέση της Ευρώπης σε κρούσματα κορονοϊού. Η καθημερινότητα έχει αλλάξει ριζικά, ειδικά στον Βορρά της χώρας, όπου η επιδημία σαρώνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη (05/03) καταγράφηκαν 41 νέοι θάνατοι λόγω του ιού, με τα σημάδια να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τουλάχιστον σε αυτήν τη χρονική περίοδο.

Τεχεράνη, Ιράν: Στη μάχη κατά του ιού με όλα τα «όπλα»

Η έξαρση του κορονοϊού αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα. Και στη Μέση Ανατολή τα κρούσματα είναι αρκετά, με τις Αρχές του Ιράν να λαμβάνουν τα μέτρα τους ώστε να περιορίσουν την επέκτασή τους. Η απολύμανση δημόσιων κτιρίων είναι μια καθημερινότητα, ενώ ακόμη και οι μετακινήσεις μεταξύ των μεγάλων πόλεων έχει περιοριστεί δραστικά.

Σεούλ, Νότια Κορέα: Συντονισμένος «πόλεμος» στον κορονοϊό, αλλά με πολλές απώλειες

Κοντά στα 6.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του φονικού ιού στη Νότια Κορέα, με τους νεκρούς να είναι τουλάχιστον 35, ενώ αναμένεται να αυξηθούν. Στρατιώτες της χώρας έχουν βγει στους δρόμους των πόλεων, όπως η πρωτεύουσα Σεούλ, με τα ειδικά σύνεργα στα χέρια τους και φυσικά φορώντας τις απαραίτητες στολές. Η εικόνα δημιουργεί ευλόγως περίεργα συναισθήματα.

Τόκιο, Ιαπωνία: Προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ιδιαιτερότητες

Το Τόκιο ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μια διοργάνωση που η πραγματοποίησή της δεν μπορεί να θεωρηθεί -με τα υπάρχοντα δεδομένα- και σίγουρη. Οι διοργανωτές προχωρούν στα απαραίτητα test events, ωστόσο όλα γίνονται με την απαραίτητη προστασία κατά του νέου κορονοϊού.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Ένας πόλεμος που δεν φαίνεται κοντά το τέλος του

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ενέκρινε σε δεύτερο βαθμό την έναρξη έρευνας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Αφγανιστάν, σε μια χώρα που η εμπόλεμη κατάσταση είναι καθημερινότητα και όλα δείχνουν ότι αυτή δύσκολα θα αλλάξει σύντομα. Οι επιθετικές ενέργειες στην Καμπούλ είναι συνεχείς, με την παρουσία διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων να μην λειτουργεί απαραίτητα… πυροσβεστικά.

Βαρκελώνη, Καταλονία: Με φόντο τη Σαγράδα Φαμίλια η νέα περιπέτεια του «Spiderman» 

Ένας από τους πλέον ριψοκίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο, ο Γάλλος Αλέν Ρομπέρ, τον οποίον αποκαλούν «Spiderman», σκαρφαλώνει σε ένα ύψους 144 κτίριο στη Βαρκελώνη με φόντο το Σαγράδα Φαμίλια σε διάστημα 20 λεπτών. Μετά την προσπάθειά του, οι Αρχές της περιοχής προχώρησαν στην κράτησή του για λίγο και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

Ζάντφορτ, Ολλανδία: Η πρόκληση για τους οδηγούς επιστρέφει

Η ιστορική πίστα του Ζάντφορτ επιστρέφει στη Formula 1, με το καλαντάρι του 2020 να προβλέπει ότι ο αγώνας εκεί θα γίνει το τριήμερο 1-3 Μαΐου. Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως θα γίνουν κανονικά οι αγώνες, με τον κορονοϊό να απειλεί και την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς ήδη το gp της Κίνας ματαιώθηκε. Πάντως, το σιρκουί στα βόρεια της Ολλανδίας θα αποτελέσει μια πρόκληση για τους οδηγούς, με τον Μαξ Φερστάπεν της φωτογραφίας να έχει έναν παραπάνω λόγο να πανηγυρίσει τη νίκη, ως ντόπιος.

Σινσχάιμ, Γερμανία: Το ποδόσφαιρο μετατρέπεται σε πεδίο αντιπαράθεσης

Με πασούλες μεταξύ των ποδοσφαιριστών κύλησαν τα κάτι από παραπάνω 15 λεπτά της αναμέτρησης μεταξύ της Χόφενχαίμ και της Μπάγερν Μονάχου, μια κίνηση που έγινε ως διαμαρτυρία για το υβριστικό πανό που σήκωσαν οι οπαδοί των φιλοξενούμενων εναντίον του μεγαλομετόχου των γηπεδούχων, που έχει την άδεια της Ομοσπονδίας να κινείται διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους επικεφαλής ποδοσφαιρικών συλλόγων στη χώρα. Η όλη αυτή κατάσταση έχει δημιουργήσει ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ στις εξέδρες των γηπέδων, που πλέον «φλέγονται».