Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε στην τελική αγόρευση της στην πολύκροτη δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν η δικηγόρος του Ντόνα Ρουτίνο.

Σύμφωνα με τους New York Times η Ρουτίνο είπε ότι ο εντολέας της έχει πέσει θύμα του υπερβάλλοντος ζήλου της κατηγορούσας Αρχής, που συμπεριφέρεται λες και είναι στο σινεμά, φτιάχνοντας έναν κόσμο όπου οι γυναίκες δεν είναι υπεύθυνες για τις πράξεις τους.

Στην αγόρευση, που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, η Ρουτίνο είπε ότι οι γυναίκες που κατηγορούν τον παραγωγό συναίνεσαν σε κάθε μορφής σχέση μαζί του με στόχο να προωθήσουν την καριέρα τους.

Η δικηγόρος είπε ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έχει πέσει θύμα μιας ιστορίας στην οποία εκείνος παρουσιάζεται σαν τέρας και οι κατήγοροί του ως αθώα, παθητικά θύματα. Κάτι που όπως είπε η Ρουτίνο δεν έχει αποδειχτεί με βάσιμα επιχειρήματα.

«Στην ιστορία τους έχουν δημιουργήσει ένα σύμπαν όπου ενήλικες γυναίκες δεν έχουν λογική, αυτονομία ούτε ευθύνη. Στο σύμπαν τους οι γυναίκες δεν φέρουν ευθύνη για τα πάρτι που πηγαίνουν, τους άνδρες που φλερτάρουν, τις επιλογές τους για να φτιάξουν την καριέρα τους, τις προσκλήσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων, τα αεροπορικά εισιτήρια-δώρα που αποδέχονται» είπε.

Ο Γουάινστιν δήλωσε αθώος σε πέντε κατηγορίες, περιλαμβανομένων το βιασμό και τη σεξουαλική επίθεση.

«Δεν χρειάζεται να συμπαθείτε τον κ. Γουάνστιν, εδώ δεν είναι διαγωνισμός δημοφιλίας. Οφείλετε όμως να θυμάστε ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να ποινικοποιούμε το ήθος» είπε.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη δίκη:

TAGS