Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ουχάν, Κίνα: Όλες οι δραστηριότητες μόνο με μάσκες

Κατά δεκάδες αυξάνονται κάθε μέρα τα θύματα από τον νέο κοροναϊό, ο οποίος πλήττει κυρίως την Κίνα και κατά δεύτερο λόγο τις γειτονικές ασιατικές χώρες, ενώ έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Στην πόλη από την οποία φαίνεται να ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού, η Ουχάν, όλες οι δραστηριότητες γίνονται απαραιτήτως με μάσκες, ενώ ο κόσμος αποφεύγει όσο μπορεί να βγαίνει εκτός σπιτιού. Ωστόσο, η ζωή έχει τη δικές της ανάγκες, που πρέπει να καλύπτονται, όπως το παιχνίδι για τα παιδιά.

Σεούλ, Νότια Κορέα: Αυτοκρατορική… προστασία στα κίτρινα

Και στη Νότια Κορέα έχει σημάνει συναγερμός λόγω του κοροναϊού. Ακόμη και οι αυτοκρατορικοί φρουροί φορούν προστατευτικές μάσκες στο πρόσωπό τους για να προστατευτούν, όπως δείχνει και η φωτογραφία από την πρωτεύουσα της χώρας, Σεούλ.

Βαγδάτη, Ιράκ: Η εφευρετικότητα το «όπλο» των διαδηλωτών

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στο Ιράκ. Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας συνεχίζουν τη χρήση χημικών και πραγματικών πυρών για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ από την πλευρά τους οι διαδηλωτές χρησιμοποιούν ό,τι διαθέτουν στα χέρια τους, για να απαντήσουν. Όπως αυτή η αυτοσχέδια σφεντόνα, για την οποία έπρεπε να υπάρξει ομαδικό πνεύμα και συνεργασία.

Λέσβος, Ελλάδα: Ομιχλώδες το τοπίο για τους πρόσφυγες-μετανάστες

Μπορεί να μοιάζει με σκηνικό από αναταραχή, ωστόσο η εικόνα… ξεγελάει με την πρώτη ματιά, καθώς είναι μια απλή στιγμή της καθημερινότητας των προσφύγων-μεταναστών στο hot spot της Μόριας. Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο για το σημαντικό αυτό θέμα, το οποίο ακόμη δημιουργεί πολλά ζητήματα που χρίζουν λύσης.

Τιχουάνα, Μεξικό: Η αναζήτηση διαδρομής για μια καλύτερη μοίρα

Στοιβαγμένοι στα φορτηγά βρέθηκαν πολλοί μετανάστες από χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής να ψάχνουν το… αμερικάνικο όνειρο, με την ελπίδα να ζήσουν στις ΗΠΑ. Πλήθος ανθρώπων είναι εγκλωβισμένο στο Μεξικό, όπου περίπου 60.000 από αυτούς αναζητούν άσυλο. Δύο μικρά παιδιά στην Τιχουάνα ψάχνουν τον χάρτη για μια διαδρομή, που θα τα οδηγήσει σε μια καλύτερη μοίρα.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ

Σοκ προκλήθηκε στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα -και όχι μόνο- από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ και άλλων οκτώ ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η κόρη του, σε δυστύχημα με ελικόπτερο την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στην Καλιφόρνια. Πλήθος κόσμου θέλησε να πει «αντίο» με τον δικό του τρόπο σε έναν από τους πιο επιδραστικούς μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, με το όνομά του να γίνεται θρύλος. Και ως γνωστόν, οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ…

Μελβούρνη, Αυστραλία: Ψάχνοντας τον δρόμο προς τη λάμψη

Ο Αλεξάντερ Σβέρεφ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν 2020, δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα. Παράλληλα, ο Γερμανός τενίστας έδωσε και μια από τις πιο ωραίες φωτογραφίες της φετινής διοργάνωσης, στον αγώνα κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα. Τελικά, η πορεία του σταμάτησε στα ημιτελικά κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ.

Άουσβιτς, Πολωνία: Τιμή στα θύματα της θηριωδίας

Φέτος συμπληρώθηκαν 65 χρόνια από την ημέρα που ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε τους περίπου 7.500 αιχμαλώτους κρατουμένους στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου είχαν αφεθεί στη μοίρα τους. Σημαίες με ρίγες στα χρώματα των στολών τους κυμάτιζαν μεσίστια στον χώρο που γράφτηκε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες της ανθρωπότητας, προς τιμή των θυμάτων.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Η φωτιά της ελευθερίας θα είναι πάντα αναμμένη

Τα 76 χρόνια από την απελευθέρωση του Στάλινγκραντ, με τη μάχη της πόλης να είναι -πιθανότατα- η πιο κομβική στιγμή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γιόρτασαν οι κάτοικοι της Ρωσίας. Στο εντυπωσιακό σκηνικό που ετοίμασε ομάδα ηθοποιών, περιλαμβάνεται πολύ το στοιχείο της φωτιάς, που αντιπροσωπεύει όσο κανένα άλλο τον πόλεμο, αλλά και τη θέληση στην καρδιά των ανθρώπων για ελευθερία.

Πόλη του Παναμά, Παναμάς: Όταν τα όπλα καταστρέφονται

Ένας αστυνομικός κόβει στα δύο το περίστροφό του με ένα ειδικό φλόγιστρο, κατά τη διάρκεια καταστροφής όπλων στην οποία προχώρησαν οι Αρχές στην πόλη του Παναμά. Μια διαδικασία που μπορεί να χαρακτηριστεί -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή.