Ο Yusaku Maezawa είναι ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που μοιράζει 9 εκατομμύρια ευρώ στο Twitter, σε τυχαίους ακόλουθους του με σκοπό να καταλάβει αν τελικά τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο «giveaway» που διοργανώνει ως… κοινωνικό πείραμα και ελπίζει να τον υποστηρίξουν ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι.

«Είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πείραμα»,τόνισε σε βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Youtube. Μοναδικές προϋποθέσεις για να γίνει κανείς ένα από τους 1.000 τυχερούς  που θα κερδίσει τα λεφτά είναι να ακολουθήσει τον δισεκατομμυριούχο και να κάνει rewteet την δημοσίευση.

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα, ανάμεσα τους και το BBC, ο Yusaku Maezawa θα πετάξει στο φεγγάρι με το SpaceX του Elon Musk, ενώ φημίζεται για τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει σε έργα τέχνης, σπορ αμάξια και παράξενες ιδέες που αφορούν έναν ιδανικό κόσμο χωρίς χρήματα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ξεκινάει το πείραμα γιατί έχει τα χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο, προκειμένου να το κάνει, ενώ βασίζεται στη θεωρία των πληρωμών χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους πολίτες.