Ο στρατός εισέβαλε σήμερα σε μια πόλη στην κεντρική Αίγυπτο την οποία είχαν υπό τον έλεγχό τους εδώ και ένα μήνα οπαδοί του ανατρέποντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι ασφαλείας.

Στρατιώτες και αστυνομικοί εξαπέλυσαν επίθεση τα ξημερώματα για να ανακαταλάβουν την πόλη Ντέλγκα, στην επαρχία Μίνια, όπου ζουν πολλοί κόπτες, και έκαναν έρευνες σε όλα τα σπίτια για να συλλάβουν ισλαμιστές.

Η πόλη αυτή βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών από την 3η Ιουλίου, οπότε ο στρατός ανέτρεψε τον Μόρσι. Έκτοτε έχουν σημειωθεί πολλές συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 70 άνθρωποι στην επαρχία Μίνια μόνο εκείνη την ημέρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι ισλαμιστές και απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο από την Ντέλγκα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mena. Εξάλλου για σήμερα επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μέχρι το απόγευμα η αστυνομία και ο στρατός είχαν συλλάβει τουλάχιστον 56 ανθρώπους και είχαν κατασχέσει πολλά όπλα, όπως δήλωσε επίσημη πηγή.

Στο μεταξύ εννέα αιγύπτιοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα όταν εξερράγη μια βόμβα σε δρόμο του βόρειου Σινά, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκρηξη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε στόχο ένα λεωφορείο της αστυνομίας που ταξίδευε από την Ράφα στο ελ Αρίς.

Οι αντάρτες έχουν εκμεταλλευθεί το κενό ασφαλείας που υπάρχει μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και έχουν εντείνει την παρουσία τους στην περιοχή. Οι επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας και του στρατού έχουν αυξηθεί μετά την ανατροπή του Μόρσι.

(φωτογραφία αρχείου)