«Σκάνδαλο» στα social media συντάραξε αστυνομικό τμήμα στο Βερμόντ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να καθαιρεθεί ο αρχηγός του και στη συνέχεια και ο άνθρωπος που ανακοινώθηκε ως διάδοχός του. Κι αυτό μέσα σε λίγες ώες, χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τη New York Post.

Αρχικά ήταν ο αρχηγός της αστυνομίας του Burlington Brandon del Pozo, ο οποίος παραιτήθηκε χθες, λίγες ημέρες αφότου είχε παραδεχθεί πως χρησιμοποιούσε ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter για να τρολάρει κάτοικο της περιοχής ο ποίος ασκούσε κριτική στο αστυνομικό τμήμα.

Σε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Miro Weinberger ανακοίνωσε την παραίτηση του del Pozo και παρουσίασε τη διάδοχό του, τη μέχρι χθες υπαρχηγό Jan Wright, η οποία ανέλαβε- αν και για πολύ λίγο καθήκοντα αρχηγού.

Ο δήμαρχος Miro Weinberger παρουσιάζει τη νέα αρχηγό

Λίγες ώρες αργότερα, το αστυνομικό τμήμα έμεινε και πάλι ακέφαλο αφότου αποκαλύφθηκε πως η νέα αρχηγός είχε ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook με το όνομα «Lori Spicer», με τον οποίο είχε συζητήσεις αναφορικά με τις πολιτικές και τις πρακτικές του αστυνομικού τμήματος. 

«Παρότι πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις, με δεδομένες τις συνθήκες, πρόκειται για λάθος κρίση» τόνισε ο Weinberger σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας, κάνοντας την αυτοκριτική του για το θέμα.

Τελικά τη θέση του αρχηγού ανέλαβε ο υπαρχηγός Jon Murad, αφότου βέβαια επιβεβαιώθηκε με βεβαιότητα πως δεν ενεπλάκη ποτέ σε ανώνυμα ποσταρίσματα στα social media. 

Ο πρώην αρχηγός del Pozo