Η φωνή της Marie Fredriksson (Μάρι Φρέντρικσον) σίγασε για πάντα το πρωί της Δευτέρας μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Η τραγουδίστρια του θρυλικού συγκροτήματος Roxette, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους θαυμαστές της.

Η είδηση του θανάτου της Marie Fredriksson έγινε γνωστή από την οικογένειά της μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν.

Λίγη ώρα μετά τη δυσάρεστη γνωστοποίηση, ο Περ Γκέσλε, μαζί με τον οποίο δημιούργησαν το πετυχημένο συγκρότημα Roxette και έγιναν γνωστοί σε όλο το πλανήτη θέλησε να την αποχαιρετήσει με ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που περνούσαμε μέρες και νύχτες στο μικροσκοπικό μου διαμέρισμα στο Χαλμσταντ, ακούγοντας τη μουσική που αγαπούσαμε, και κάνοντας απραγματοποίητα όνειρα. Και τι όνειρο ήταν εκείνο που τελικά μοιραστήκαμε. Μαρί, σε ευχαριστώ για όλα.

Ήσουν εξαιρετική μουσικός, υπέροχη φωνή και μοναδική ερμηνεύτρια. Ευχαριστώ που έβαψες τα ασπρόμαυρα τραγούδια μου με τα πιο όμορφα χρώματα. Ήσουν η καλύτερη φίλη μου για περισσότερα από 40 χρόνια. Είμαι περήφανος, είναι τιμή μου και είμαι ευτυχής που μπόρεσα να μοιραστώ τόσο από τον χρόνο σου, το ταλέντο, τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία και την αίσθηση του χιούμορ σου. Όλη μου η αγάπη πάει σε εσένα και την οικογένειά σου. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια» έγραψε ο Περ Γκέσλε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.