Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης έχουν τεθεί σήμερα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μπροστά από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκλεισαν έπειτα για προληπτικούς λόγους μετά την προειδοποίηση που εξέπεμψε η Ουάσιγκτον για πιθανές επιθέσεις από την Αλ Κάιντα, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με την ισχυρή παρουσία τεθωρακισμένων, βρίσκονταν με το όπλο παρά πόδα σήμερα το πρωΐ μπροστά από τις εισόδους των πρεσβειών αυτών, αλλά και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών, οι οποίες όμως δεν έχουν προσδιορίσει εάν θα ανοίξουν μετά το διήμερο αργίας Παρασκευής –Σαββάτου.

«Είμαστε ήδη σε κατάσταση συναγερμού, όμως έχουμε επιπλέον διπλασιάσει την επαγρύπνηση», υπογράμμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνομικός.

Στα οδοφράγματα ασφαλείας, που έχουν τοποθετηθεί από τις αρχές της εβδομάδας από τις δυνάμεις ασφαλείας και τον στρατό στις κυριώτερες αρτηρίες της Σανάα, οι ένστολοι κάνουν τακτικούς ελέγχους, ιδίως στους δρόμους πρόσβασης προς τις ξένες αποστολές.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία κι η Γερμανία, αποφάσισαν να κλείσουν τις πρεσβείες τους σήμερα, έπειτα από την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον σχετικά με την πρόθεσή της να κλείσει 22 προξενεία και πρεσβείες της και να εκδώσει προειδοποιητικό σήμα για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων της Αλ Κάιντα τον Αύγουστο.