Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OVP) της Αυστρίας και οι Πράσινοι θα ξεκινήσουν συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής τους Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Δεν θα είναι εύκολο διότι οι απόψεις των Πρασίνων και του Λαϊκού Κόμματος είναι πολύ διαφορετικές», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Βιένη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Πράσινοι προωθούν μια περιβαλλοντική ατζέντα, την οποία δεν είναι εύκολο να αποδεχθούν οι Συντηρητικοί, ενώ το OVP έχει ισχυρά εδραιωμένες απόψεις σχετικά με τον περιορισμό της μετανάστευσης και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Αυστρία, εξήγησε ο ίδιος.

Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, το OVP κέρδισε το 37% των ψήφων, ενώ οι Πράσινοι σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο 10 μονάδων φτάνοντας το 14%.

Ο συνασπισμός του Κουρτς με το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) κατέρρευσε τον Μάιο μετά την αποκάλυψη σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο εμπλεκόταν ο επικεφαλής του FPO Χανς- Κρίστιαν Στράχε. Το FPO μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι προτιμά να παραμείνει στην αντιπολίτευση.