Ο εξωστρεφής διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της Goldman Sachs είπε προσφάτως πως δεν μπορείς να είσαι καλός μάνατζερ αν δεν ξυπνάς κάθε πρωί με την ίδια ανησυχία.

Ποια είναι αυτή; Να μη χάσεις τους καλύτερους υπαλλήλους σου! Τα ταλέντα που έχεις στη δούλεψή σου δηλαδή και σε ξελασπώνουν.

Ο Dane Holmes είπε πως ο ανταγωνισμός για μια θέση στην Goldman Sachs είναι λυσσαλέος. Από τις 1 εκατ. αιτήσεις για μεσαίες θέσεις που λαμβάνει κάθε χρόνο η τράπεζα, προσλαμβάνονται μόλις 5.000 άνθρωποι.

Κάτι που κάνει την είσοδο στην Goldman Sachs κατά 10 φορές δυσκολότερη και από το Χάρβαρντ ακόμη! Αυτό είναι που την κρατά στη θέση του μεγαθήριου της Wall Street, κατά τον Holmes πάντα, όπως και η μέριμνα που δείχνουν οι μάνατζερ για τους υπαλλήλους τους.

«Έχω πιθανότατα 40.000 ανθρώπους στην εταιρία και όλοι τους ξυπνούν κάθε μέρα ανησυχώντας πως θα χάσουν κάποιον ή δεν θα προσλάβουν κάποιον που αξίζει», λέει ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού του κολοσσού.

Γιατί συμβαίνει αυτό; «Γιατί ξέρεις πως είσαι τόσο καλός όσο η ομάδα που έχεις. Για μένα, αν σηκώνεσαι από το κρεβάτι και δεν φοβάσαι για την κατάσταση της ομάδας σου, τότε δεν είσαι στην πραγματικότητα καλός μάνατζερ»…