Βρετανία: Διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας στη Γλασκώβη

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας έδωσε το παρών σε συγκέντρωση για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια


ΚΟΣΜΟΣ
20:36
02/11/2019
Βρετανία: Διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας στη Γλασκώβη
2
loading

Στους δρόμους της Γλασκώβης κατέβηκαν σήμερα περίπου 20.000 άτομα, ζητώντας την ανεξαρτησία της Σκωτίας από τη Βρετανία, ενόψει και του Brexit, που φαίνεται ότι έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρούσα στη συγκέντρωση ήταν κι η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας και του Εθνικού Κόμματος της χώρας (SNP) Νίκολα Στέρτζον, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια.

«Μια ανεξάρτητη Σκωτία είναι πιο κοντά από ποτέ. Βρίσκεται πραγματικά σε απόσταση αναπνοής», ανέφερε η Στέρτζον σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν από τη σαββατιάτικη διαδήλωση.

Την Παρασκευή, η πρώτη υπουργός της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου. Αναφερόμενη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, είπε ότι «είναι η ευκαιρία της Σκωτίας να γλιτώσει το Brexit και να θέσει το μέλλον μας στα δικά μας χέρια», καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το SNP ώστε να ενισχυθεί η θέση αυτή.

Στο πρώτο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, το 2014, το 55% των ψηφοφόρων τάχθηκε κατά. Στο δημοψήφισμα για το Brexit το 2016 με σαφή πλειοψηφία (62%) οι Σκωτσέζοι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε αυτό το γεγονός βασίζονται πολλοί για να ζητήσουν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Lazio

    Να ηγηθεί της πορείας ο Balotelli.....

  2. avatar Lazio

    Αντί να βρίζετε την LAzio k τον Duce εχετε μία καλή ευκαιρία να αποκτήσετε επιτέλους μία πατρίδα. Σας περιμένουμε στην Ρώμη αλλά μην έρθετε, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ κ αφήστε την LAZIO ήσυχη.....κάντε τον αγώνα σας μακριά απομτον υλισμό....
    Forza Lazio κ αύριο θα χει την τιμητικη του ο bakayoko....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει