Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι διέσωσε 15 ανθρώπους οι οποίοι κρατούνταν αλυσοδεμένοι σε έναν παράνομο «οίκο προσευχής» στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Λάγκος.

Όπως αναφέρει το BBC, τα θύματα ήταν άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 19 και 50 ετών. Κάποιοι μάλιστα ανέφεραν ότι είχαν περάσει 5 χρόνια στη δομή.

Οι αιχμάλωτοι είχαν μεταφερθεί εκεί από συγγενείς τους που πίστευαν ότι η πνευματική θεραπεία θα μπορούσε να τους βοηθήσει να θεραπευτούν από ψυχικές ασθένειες, εθισμό στα ναρκωτικά και άλλα προβλήματα.

Ο άνδρας που ήταν υπεύθυνος της δομής, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του προφήτη, συνελήφθη.

Ο 58χρονος είπε στην αστυνομία ότι ασκούσε το «ποιμαντικό του έργο» ως διευθυντής του οίκου από το 1986 και ότι οι άνθρωποι ήταν αλυσοδεμένοι για να μην μπορούν να δραπετεύσουν.

«Η αστυνομία συνεργάζεται στενά με άλλες υπηρεσίες της κυβέρνησης για να παραχθεί επαρκής ιατρική φροντίδα και καταφύγιο στα θύματα» ανέφερε ο εκπρόσωπός της Bala Elkana.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στον οίκο που βρίσκεται στην περιοχή Ijegun, αφού προηγουμένως είχε λάβει σχετική πληροφορία.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση επιδρομής σε ανάλογες δομές, όπου άνθρωποι συχνά κρατούνται σε αξιοθρήνητες συνθήκες στη Νιγηρία.

Φωτογραφία αρχείου