Έλλειψη μετρητού επικαλέστηκε το αφεντικό της Tesla στις συνεχιζόμενες δικαστικές του περιπέτειες, την ίδια στιγμή που έδωσε βέβαια 1 εκατ. δολάρια για δέντρα (δέντρο και δολάριο) στον YouTuber Jimmy «MrBeast» Donaldson και την online εκστρατεία του να μαζέψει 20 εκατομμύρια για να σωθεί το περιβάλλον.

Κάτι αρκετά παράξενο που σχολιάστηκε δεόντως, καθώς λίγο πριν ο Musk είπε στο δικαστήριο πως δεν έχει «οικονομική ρευστότητα».

Ο Musk είχε κακοχαρακτηρίσει πέρυσι στο Twitter τον βρετανό δύτη Vernon Unsworth ως «παιδόφιλο», όταν ο τελευταίος του άσκησε κριτική για τις προσπάθειές του να βοηθήσει στη διάσωση των παιδιών που είχαν εγκλωβιστεί σε σπηλιά της Ταϊλάνδης.

«Βιαστή παιδιών» τον χαρακτήρισε δίχως περιστροφές στο BuzzFeed και είπε πως θα ήθελε να τον μηνύσει ο Βρετανός. Και ο Unsworth τον μήνυσε πράγματι για συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία εκδικάζεται αυτές τις μέρες στο Λος Άντζελες.

Εκεί λοιπόν είπε στους δικηγόρους του Unsworth, μέσα στη δικαστική αίθουσα, πως μπορεί να κατέχει ένα τεράστιο πακέτο μετοχών της Tesla και της SpaceX και να είναι δισεκατομμυριούχος, δεν έχει όμως καμία ρευστότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Los Angeles Times», οι δηλώσεις του Musk ενέπλεξαν στη δικαστική περιπέτεια και την ασφαλιστική του, American International Group Inc, καθώς κάποιος θα πρέπει να πληρώσει είτε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό είτε την αποζημίωση στον Unsworth, αν χάσει ο Musk.

Οι δικηγόροι του αντιδίκου του δεν άφησαν φυσικά το πράγμα να πέσει κάτω και σχολίασαν με νόημα πως αν δεν έχει μία στην τσέπη, πού βρήκε αυτό το 1 εκατ. δολάρια για τα δέντρα του YouTuber;