Ήταν αχώριστοι στα 52 χρόνια του έγγαμου βίου τους, λίγο περισσότερο από μισό αιώνα. Αχώριστοι παρέμειναν και τη στιγμή που κόστισε τις ζωές τους: ο 82χρονος Βρετανός John Hodgkiss και η 79χρονη σύζυγός του Betty ανασύρθηκαν μέσα από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου τους, έπειτα από τροχαίο. Κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο θάνατος του John διαπιστώθηκε στο σημείο του δυστυχήματος ενώ η Betty διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε 24 ώρες αργότερα.

Η οικογένειά τους, συντετριμμένη από την απώλεια, δήλωσε ανακουφισμένη από το γεγονός πως το ζευγάρι είχε μια τελευταία ευκαιρία να μοιραστεί την αγάπη του πριν τους χωρίσει ο θάνατος.

Ο 47χρονος γιος τους David Hodgkiss πιστεύει πως οι γονείς του αξιοποίησαν τα τελευταία τους λεπτά στη ζωή για να αποχαιρετιστούν. «Είμαι συντετριμμένος αλλά με παρηγορεί το γεγονός πως έφυγαν μαζί», δήλωσε.

Ο John και η Betty ήταν παντρεμένοι για 52 χρόνια και είχαν τέσσερα εγγόνια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Shropshire στις 7 Ιουνίου. Το αυτοκίνητό τους- το οποίο ήταν καινούριο- συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα.

Είχαν συναντηθεί τυχαία στο λεωφορείο πριν από μισό αιώνα, όταν ο John συνόδευε μια ομάδα επισκεπτών- ανάμεσά τους και η μέλλουσα γυναίκα του- από τα Midlands στο London Palladium.

Άρχισαν να μιλούν, έβγαιναν για δέκα μήνες και τελικά παντρεύτηκαν το 1961.