Η προκλητικότητα από την τουρκική πλευρά συνεχίζεται, καθώς δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα υποστήριζαν ότι ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, πέταξε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος πάνω από το Αιγαίο.

Βάσει των όσων υποστήριζε η Hurriyet, ο Ακάρ πέταξε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38, συμμετέχοντας στην έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων, στη Σμύρνη. Ωστόσο, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επισημαίνεται ότι δεν σημειώθηκε ποτέ παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου, γεγονός που διαψεύδει τα τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται ο ΑΝΤ1, «το Αιγαίο επιτηρείται επί 24ώρου βάσεως από τα ελληνικά μαχητικά».

Παράλληλα, στην ομιλία του έστειλε μηνύματα για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι οι προετοιμασίες τους είναι πλήρεις και αυτό δεν αποτελεί απειλή. «Η Τουρκία είναι υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, των διμερών συνθηκών και της φιλικής επίλυσης των προβλημάτων», συμπλήρωσε στην τοποθέτησή του.