Ο Ακάρ πέταξε πάνω από το Αιγαίο και έστειλε «μήνυμα»: Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα

«Όποια και να είναι τα δικαιώματά μας εκεί θα τα εφαρμόσουμε»


ΚΟΣΜΟΣ
11:28
03/09/2019
Ο Ακάρ πέταξε πάνω από το Αιγαίο και έστειλε «μήνυμα»: Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα
5
loading

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, προσθέτοντας ότι οι προετοιμασίες τους είναι πλήρεις και αυτό δεν αποτελεί απειλή.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτική πτήση του αεροσκάφους T38 πάνω από το Αιγαίο στο πλαίσιο της έναρξης του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε όσον αφορά το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο «η Τουρκία είναι υπέρ του διεθνούς δικαίου, των διμερών συνθηκών και της φιλικής επίλυσης των προβλημάτων», προσθέτοντας ότι αυτό δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνει αντιληπτό ως υποχώρηση ή αδυναμία, ότι δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα και δεν θα αφήσουν να παραβιαστούν τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και των Τ/Κ, σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Οι προετοιμασίες μας με βάση αυτό είναι πλήρεις. Και αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε μόνο τη συνέχιση των σχέσεων καλής γειτονίας με ρεαλιστικό τρόπο και αναμένουμε από την απέναντι πλευρά να δώσει μια θετική απάντηση. Τα γεωτρύπανά μας Φατίχ, Γιαβούζ και τα ερευνητικά μας πλοία Μπαρμπαρός και Ορούτς Ρέις ασκούν εκεί τα καθήκοντά τους ανελλιπώς. Εφαρμόζουν αυτό που επιβάλλει το δίκαιο και τα δικαιώματα τόσο της δικής μας χώρας όσο και των Τ/Κ. Σε αυτό το θέμα δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη στήριξη που χρειάζεται τόσο με τις πολεμικές ναυτικές μας δυνάμεις όσο και με τις αεροπορικές μας δυνάμεις. Όποια και να είναι τα δικαιώματά μας εκεί θα τα εφαρμόσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα εκεί», ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΑΝΕΜΟΜΥΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

  "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα..." Όλοι οι ...γενναίοι κάνουν δηλώσεις, όταν ξέρουν πως θα πολεμήσουν άλλοι για αυτούς.

 2. avatar petmath

  το διεθνές δίκαιο λέει η θάλασσα στα 12 μίλια !!!!!!!

 3. avatar Ευρηματικός

  Τουρκία, κράτος υπέρ του διεθνούς δικαίου, των διμερών συνθηκών και της φιλικής επίλυσης των προβλημάτων ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ .. και ο φιλικός διακανονισμός ..

  συνεχίζεται .. ..

 4. avatar Χαχαχα χάχα

  Τα Ακαρεα θέλουν απλωμα στον ήλιο και ψεκασμα για να ψοφήσουν.

 5. avatar fire40

  Όταν θα πέσει "κατά λάθος" το πρώτο Τούρκικο αεροσκάφος τότε θα δοθεί το απαραίτητο μήνυμα!. Μέχρι τώρα τα μεμέτια κάνουνε πόλεμο εντυπώσεων και έχουν συμμάχους τη "φίλη μας" Γερμανία και τις ΗΠΑ. Μην υπάρχει αυταπάτη, όσο ο σουλτάνος εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δυο τόσο θα κοκορεύεται!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει