Η μητέρα του νεαρού Αμερικανού, που κρατείται στη Ρώμη για τον φόνο ενός καραμπινιέρου, δήλωσε πως ζει «έναν εφιάλτη», σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ, ο σύζυγός μου Ίθαν και εγώ. Δεν ξέρω πώς να περιγράψω όσα ζούμε, όλο αυτό μοιάζει με εφιάλτη, από τον οποίο θα ξυπνήσουμε κάποια στιγμή» είπε η 51χρονη Λία, η μητέρα του 19χρονου Φίνεγκαν Έλντερ, που ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τον αστυνομικό τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή.

Ο πατέρας του έφθασε σήμερα στη Ρώμη συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του για να δει από κοντά τον 19χρονο στο κέντρο κράτησης Regina Coeli, στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Είναι μια τραγωδία για την οικογένειά μας. Νιώθουμε ότι ο κόσμος κατέρρευσε γύρω μας» περιέγραψε η Λία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Φίνεγκαν Έλντερ και ο φίλος του Γκάμπριελ Νατάλε Χιορθ, 18 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας εκβιασμού μετά τον θάνατο του Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα, ενός χωροφύλακα ηλικίας 35 ετών, που έπεσε νεκρός, αφού του κατάφεραν 11 μαχαιριές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δύο νέοι είχαν πιει μπύρες και βαριά ποτά, τα οποία, στην περίπτωση του Φίνεγκαν Έλντερ, είχαν συνδυαστεί με αγχολυτικά, όταν έκλεψαν το σακίδιο ενός άνδρα, ο οποίος τους είχε φέρει σε επαφή με έναν έμπορο ναρκωτικών, αφού ανακάλυψαν ότι η κοκαΐνη που τους είχε πουλήσει ήταν στην πραγματικότητα ασπιρίνη.

Οι δύο τους απαιτούσαν το ποσό των 100 ευρώ και ένα γραμμάριο κοκαΐνης για να επιστρέψουν το σακίδιο, όμως ο άνδρας ειδοποίησε τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Τσερτσιέλο κι ένας συνάδελφός του έκλεισαν ραντεβού με τους δύο, όπου πήγαν φορώντας πολιτικά. Οι δράστες υποστηρίζουν πως νόμιζαν ότι ήταν έμποροι ναρκωτικών.

«Δεν έχω καταφέρει να εξηγήσω την αντίδρασή του. Ο γιος μου είναι ένα συνετό αγόρι, είναι, βέβαια, αλήθεια ότι έκανε χρήση μαριχουάνας, κάτι το νόμιμο στην Καλιφόρνια. Την έπαιρνε μια ιατρική συνταγή, για να καλμάρει τον πόνο μιας σωματικής δυσμορφίας. Δεν είχα αντιληφθεί ότι έκανε χρήση και άλλων ναρκωτικών» σημείωσε η μητέρα.

Σύμφωνα με την ίδια, το γεγονός ότι χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν το ένα δάκτυλο έπειτα από ένα ατύχημα στη δουλειά, «κάτι που του προκάλεσε μερική παράλυση στο αριστερό χέρι», τον είχε «σημαδέψει».

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του ένα στρατιωτικό μαχαίρι 18 εκατοστών, το όπλο του εγκλήματος, η γυναίκα απάντησε ότι στη γειτονιά της, στην Καλιφόρνια, «αυτό δεν είναι ασυνήθιστο».