Κανένα τρένο δεν κυκλοφορεί από απόψε πέρα από τη Νέα Υόρκη προς τη Βοστόνη, ενώ ακυρώθηκαν και όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων από και προς την πόλη αυτή, λόγω της ευρείας έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δεύτερου υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Δευτέρα, κατά τον τερματισμό του μαραθωνίου αγώνα.

«Κατόπιν αιτήματος των τοπικών αρχών και λόγω της αστυνομικής έρευνας, διακόπτονται επ’ αόριστον τα δρομολόγια από το σταθμό Πεν Στέισον της Νέας Υόρκης», ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak.

Τα δρομολόγια των τρένων διεξάγονται κανονικά προς τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσινγκτον.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας υπεραστικών λεωφορείων Greyhound, Τιμ Στόουκς, είπε στο Reuters ότι ακυρώθηκαν όλες οι αφίξεις και αναχωρήσεις από τη Βοστόνη μέχρι νεωτέρας για την ασφάλεια των επιβατών.

Υπακούοντας στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι αρχές και άλλες εταιρείες μεταφορών, όπως η Peter Pan, σταμάτησαν να εξυπηρετούν τη Μασαχουσέτη.

Περίπου 9.000 αστυνομικοί συνεχίζουν την επιχείρηση εντοπισμού του «υπ’ αριθμόν 2» υπόπτου της διπλής βομβιστικής επίθεσης, του 19χρονου Τζοκάρ Τσαρνάεφ.

Για λόγους ασφαλείας, οι αστυνομικοί επρόκειτο να πραγματοποιήσουν και μια ελεγχόμενη έκρηξη στο Κέιμπριτζ, όπως ανέφερε ο αξιωματικός της αστυνομίας Τίμοθι Άλμπεν.

Οι δύο Τσετσένοι αδελφοί ζούσαν την περιοχή αυτή, όπου βρίσκεται και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ένας αστυνομικός φρουρός του οποίου σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των υπόπτων.