Η λευκή συμμορία διαθέτει μια ανατριχιαστικά αποτελεσματική δομή: οι φυλακισμένοι «στρατηγοί» την κυβερνούν με πυγμή, την ίδια στιγμή που φαίνεται να έχει κηρύξει πόλεμο στο Τέξας!

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τις αστυνομικές Αρχές του Kaufman County, 20 περίπου μίλια νοτιοανατολικά του Ντάλας, μετά τη στυγερή δολοφονία του τοπικού εισαγγελέα και της συζύγου του το Σαββατοκύριακο.

Το φονικό έρχεται μάλιστα να συμπληρώσει το παζλ της φρίκης, καθώς έλαβε χώρα δύο μόλις μήνες μετά την εκτέλεση ενός ακόμα δημόσιου κατηγόρου, την ώρα που κατευθυνόταν στο δικαστήριο της επαρχίας.

Το παρακλάδι της Άριας Αδελφότητας στο Τέξας τίθεται και πάλι στο στόχαστρο της Αρχών, καθώς περισσότερα από 30 μέλη του, ανάμεσα στα οποία και τέσσερις από τους «μεγάλους αρχηγούς» της οργάνωσης, συνελήφθησαν σε γιγαντιαία ομοσπονδιακή επιχείρηση στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Τα μέλη της συμμορίας κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες, απόπειρες δολοφονίας, συνωμοσίες, εμπρησμούς, ένοπλες επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, με τη ζοφερή επιχείρηση που έχουν στήσει να χρονολογείται τουλάχιστον από το 1993.

Οι εικασίες της αστυνομίας για τη δολοφονία των δύο εισαγγελέων στρέφονται λοιπόν στην Άρια Αδελφότητα, θεωρώντας τες ως ένα είδος εκδίκησης της ρατσιστικής οργάνωσης. Οι Αρχές φαίνεται να περίμεναν ένα τέτοιο χτύπημα, γι’ αυτό και παρείχαν 24ωρη προστασία στον εισαγγελέα Mike McLelland και τη σύζυγό του Cynthia. Παρά ταύτα, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το διπλό φονικό, που «μυρίζει» Άρια Αδελφότητα.

Η ξαφνική κλιμάκωση της βίας, με την «εκκαθάριση» των δημόσιων κατηγόρων, εγείρει πλέον ανησυχίες για το πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι νεοναζιστές συμμορίτες στον ακήρυχτο πόλεμό τους με τη νομιμότητα.

Η Άρια Αδελφότητα του Τέξας, η οποία ευθύνεται για τουλάχιστον 100 φόνους και 10 απαγωγές, σχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέσα στο σωφρονιστικό σύστημα της πολιτείας. Οι έγκλειστοι κακοποιοί έφτιαξαν τη συμμορίτικη οργάνωσή τους κατά τα πρότυπα της Άριας Αδελφότητας, της διαβόητης σπείρας των καλιφορνέζικων φυλακών που ιδρύθηκε πίσω από τα κάγκελα του Σαν Κουέντιν στη δεκαετία του ’60. Σχηματισμένη με σκοπό να προστατεύσει τους «λευκούς αδελφούς» που έτυχε να βρεθούν φυλακισμένοι, γρήγορα θα επέκτεινε τη δράση της στην οικονομικά αποδοτικότατη διακίνηση ναρκωτικών.

Το παρακλάδι του Τέξας μετρά σήμερα περισσότερα από 2.500 μέλη, με τη δράση και τον οπλισμό του να το «προάγουν» πλέον σε παραστρατιωτική οργάνωση. Τα μέλη της χαιρετιούνται με συγκεκριμένες χειρονομίες, που αντιπροσωπεύουν τα γράμματα «A» και «B», την ώρα που καλύπτουν τα σώματά τους με ναζιστικά τατουάζ: από τη σβάστικα και τη ναζιστική σημαία μέχρι και τους κεραυνούς των SS.

Η Αδελφότητα κυβερνάται από 5 «στρατηγούς», οι οποίοι έχουν χωρίσει την πολιτεία του Τέξας σε ισάριθμα τμήματα και παραγγέλνουν τα δολοφονικά χτυπήματα. Όπως και οι διαβόητες συμμορίες μηχανόβιων (βλέπε Hells Angels), η Άρια Αδελφότητα δομείται στη βάση κανόνων συμπεριφοράς και κωδίκων ηθικής, οι οποίοι ρυθμίζονται μάλιστα επακριβώς μέσω του «συντάγματός» τους. Τα μέλη δηλώνουν πίστη στον εκάστοτε αρχηγό τους και μόνο κατόπιν ρητής έγκρισής του μπορούν να λάβουν δράση.

Η εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ελέγχεται πλέον για το αποτρόπαιο αυτό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον νόμο, ενώ αν αποδειχθεί η εμπλοκή της στα αδίστακτα φονικά των δύο εισαγγελέων, τότε μιλάμε για ανοιχτό πόλεμο κατά της πολιτείας του Τέξας.