Περισσότερα από 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί στην κεντρική και βορειοανατολική Πολωνία εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, ανακοίνωσε η κρατικής εταιρίας ηλεκτροδότησης PGE.

«Δέντρα υποχώρησαν κάτω από το βάρος του χιονιού και γκρέμισαν πυλώνες ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές. Στις 6:00 περίπου 81.000 σπίτια γύρω από τη Βαρσοβία δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα και περίπου 21.000 στην περιοχή του Μπιαλιστόκ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Από χθες το χιόνι έχει φτάσει τα 30 εκατοστά στο μεγαλύτερο μέρος της Πολωνία και η θερμοκρασία είναι κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί δρόμοι σε πολλές περιοχές. Η αστυνομία ζήτησε από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Το ίδιο ισχύει και στην Τσεχία και την Σλοβακία, όπου τις τελευταίες 24 ώρες το χιόνι έχει φτάσει τα 40 εκατοστά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.