Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εξετάσει ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της σιιτικής Χεζμπολάχ, όμως μέχρι τούδε δεν έχει επαρκή γνώση των δραστηριοτήτων της οργάνωσης στην ΕΕ, ώστε να έχει ήδη λάβει την σχετική απόφαση, αναφέρει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Βουλγαρία ενέπλεξε τον Φεβρουάριο την Χεζμπολάχ στη βομβιστική επίθεση, στο Μπουργκάς πέρυσι, με αποτέλεσμα πέντε Ισραηλινοί να σκοτωθούν, ασκώντας πίεση να τής επιβληθούν κοινοτικές κυρώσεις.

Παρασκηνιακή πίεση ασκεί ήδη στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες το Τελ Αβίβ–θέλει, κατά το υπόδειγμα των ΗΠΑ, η ΕΕ να κατατάξει στις “τρομοκρατικές οργανώσεις” την Χεζμπολάχ.

Σήμερα, στην κοινή συνέντευξη τύπου του προέδρου του Ισραήλ Σίμον Πέρες και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο , στην έδρα της Επιτροπής, ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι η βουλγαρική κυβέρνηση περαιώνει την έρευνά της γιαυτήν την επίθεση, έχοντας γιαυτόν τον σκοπό ζητήσει την συνδρομή της λιβανικής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πέρες προϊδέασε ότι εάν καθυστερήσει τις κυρώσεις η ΕΕ, στο μεταξύ αυτή η οργάνωση θα αυξήσει την ισχύ της ενώ την κατηγόρησε, ταυτοχρόνως, ότι υποστηρίζει στη Συρία την παραμονή στην εξουσία του προέδρου Ασαντ.”Ελπίζω να επαναφέρετε στην τάξη την Χεζμπολάχ” είπε απευθυνόμενος στον συνομιλητή του ο πρόεδρος Πέρες.