Την τελευταία τους πνοή άφησαν δύο από τους τέσσερις μετανάστες που βρέθηκαν λιπόθυμοι, πριν από δύο ημέρες, μέσα σε δεξαμενή βυτιοφόρου φορτηγού στη Βοϊβοδίνα. Όπως ανακοινώθηκε από το Κλινικό Κέντρο της επαρχίας, οι άλλοι δύο μετανάστες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο τμήμα εντατικής θεραπείας.

Τα τέσσερα αυτά άτομα εντόπισε ο οδηγός του βυτιοφόρου, το οποίο φέρει σλοβένικες πινακίδες κυκλοφορίας, τη στιγμή που προετοίμαζε το όχημα για να μπει στο πλυντήριο, σε βενζινάδικο έξω από την πόλη Φούτογκ.

Όπως κατέθεσε ο οδηγός στις Αρχές, όταν άνοιξε το καπάκι της δεξαμενής παρατήρησε στον πάτο να κείτονται αναίσθητοι τέσσερις άνθρωποι. Με τη βοήθεια συναδέλφων του τους έβγαλαν από τη δεξαμενή και προσπάθησαν -καταβρέχοντας τους- να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν τις αισθήσεις τους. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο τμήμα πρώτων βοηθειών του Κλινικού Κέντρου Βοϊβοδίνας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστησαν βαριά υποξία, η οποία προκλήθηκε από την έλλειψη οξυγόνου εντός της δεξαμενής.

Οι Αρχές της Σερβίας εκτιμούν ότι πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν.