«Η οικονομική επιτυχία της Αιγύπτου δεν θα είναι βιώσιμη αν η κοινωνία δεν είναι ελεύθερη», ενώ «ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ανεξιθρησκεία στην Αίγυπτο αποτελούν προϋπόθεση για επενδύσεις» στη χώρα, διαμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλπ Ρέσλερ, οριοθετώντας το πλαίσιο υποδοχής του Αιγύπτιου προέδρου στο Βερολίνο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Koelner Stadt-Anzeiger, ο Ρέσλερ επισήμανε πως «οι γερμανικές επιχειρήσεις εξετάζουν με προσοχή το που αξίζει τον κόπο να επενδύσουν» και υπογράμμισε τη σημασία της ασφάλειας για κάθε επενδυτικό σχεδιασμό.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι αναμένεται στο Βερολίνο, για επίσημη επίσκεψη που αρχικά θα διαρκούσε τρεις ημέρες, όμως περιορίστηκε σε λίγες ώρες εξαιτίας της κρίσης που μαίνεται στη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Mena.

Μετά την συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο κ. Μόρσι θα παραβρεθεί σε συνάντηση με ανώτατους οικονομικούς αξιωματούχους, στην οποία θα μιλήσουν ο κ. Ρέσλερ και ο πρόεδρος του γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Χανς Χάινριχ Ντρίφτμαν.