Βοήθεια από ξένες χώρες αναμένεται να ζητήσει ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα μετά τις χθεσινές επιθέσεις, που έκοψαν το νήμα της ζωής 290 ανθρώπων.

Όπως ανέφερε το γραφείο του θα ζητήσει τη βοήθεια προκειμένου να εντοπιστούν οι διεθνείς διασυνδέσεις των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία. «Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών δείχνουν πως ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις βρίσκονται πίσω από ντόπιους τρομοκράτες. Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος θα ζητήσει τη βοήθεια ξένων χωρών» πρόσθεσε σε ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος θα κηρύξει επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, της Δευτέρας (21:30 ώρα Ελλάδας).

Το μέτρο αυτό, που δίνει στην αστυνομία και στον στρατό εκτεταμένες εξουσίες προκειμένου να συλλαμβάνουν και να ανακρίνουν υπόπτους χωρίς δικαστικές εντολές, τέθηκε σε ισχύ σε διάφορες περιστάσεις στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου με τους αυτονομιστές Ταμίλ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Ραζίτα Σεναράτνε δήλωσε πως οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια ενός διεθνούς δικτύου.

«Δεν πιστεύουμε πως αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μια ομάδα ανθρώπων που περιορίζονταν σε αυτή τη χώρα.Υπήρχε ένα διεθνές δίκτυο χωρίς το οποίο οι επιθέσεις αυτές δεν θα μπορούσαν να έχουν επιτυχία» είπε ο Σεναράτνε.

Πριν από λίγο η αστυνομία της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι βρήκε 87 πυροκροτητές στον κύριο σταθμό λεωφορείων της πρωτεύουσας, Κολόμπο.