Η νέα διαδικτυακή εφαρμογή «τραβάει» υλικό από επισφαλείς ιντερνετικές κάμερες (και κάμερες ασφαλείας) και μέσω των Google Maps τις σημειώνει στον χώρο, επιτρέποντας σε όλους να κατασκοπεύουν ανθρώπους στα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Είναι πράγματι τρομερό και φρικτό το γεγονός της κατάφωρης αυτής παραβίασης της ιδιωτικότητας, με τις κάμερες να καταγράφουν τις προσωπικές στιγμές των ιδιοκτητών τους και τον υπόλοιπο πλανήτη να απολαμβάνει το θέαμα από την ασφάλεια του σπιτιού του.

Αυτό που το κάνει δε ακόμα πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι τα video feeds συνδέονται με τα ακριβή γεωγραφικά στίγματα των κατόχων, κάνοντας την εφαρμογή ιδανική για οικιακή κατασκοπεία.

Το site ισχυρίζεται βέβαια ότι το όλο θέμα έγινε για να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες στην ολοένα και μεγαλύτερη παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής, το αποτέλεσμα ωστόσο παραείναι μεγάλο για να περάσει στα ψιλά.

Οι κάμερες παρέχουν 24ωρο υλικό από μωρά που κοιμούνται, από σαλόνια σπιτιών, εσωτερικά γραφείων, αποθήκες εργοστασίων και όπου αλλού είναι εγκατεστημένες οι επισφαλείς κάμερες…