Παναγία των Παρισίων: Συνομιλίες Γαλλίας-Ρωσίας για την αποκατάσταση

«Σήμερα η Ρωσία κατέχει μοναδικές δυνατότητες στο τομέα του πολιτισμού και στον τομέα της αποκατάστασης μνημείων»


ΚΟΣΜΟΣ
0:24
18/04/2019
Παναγία των Παρισίων: Συνομιλίες Γαλλίας-Ρωσίας για την αποκατάσταση
1
loading

Η Ρωσία διεξάγει συνομιλίες με την Γαλλία, για να τις παράσχει εξειδικευμένη βοήθεια σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του ναού της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Όλγα Γκολοντέτς.

«Σήμερα η Ρωσία κατέχει μοναδικές δυνατότητες στο τομέα του πολιτισμού και στον τομέα της αποκατάστασης μνημείων. Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την γαλλική πλευρά, καθώς χρειάζονται πολύ συγκεκριμένοι εμπειρογνώμονες που είναι εξειδικευμένοι σε πολύ συγκεκριμένα είδη παρόμοιων εργασιών. Νομίζω ότι θα παράσχουμε πραγματικά μια σοβαρή υποστήριξη με τον επαγγελματισμό των δικών μας εμπειρογνωμόνων» δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Όλγα Γκολοντέτς, απαντώντας στην ερώτηση αν μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων πρόκειται στην Ρωσία να πραγματοποιηθούν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για την πυρασφάλεια των μουσείων και των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, είπε ότι στην Ρωσία το θέμα της πυρασφάλειας είναι μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητες και προσέθεσε ότι «τέτοιοι έλεγχοι πραγματοποιούνται τώρα συστηματικά».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Extremoulis

    Θα σας πω εγώ τι να κάνετε εκεί στη Γαλλία: να δείτε πώς αποκαταστάθηκε αντίστοιχα ο καμμένος μητροπολιτικός ναός στην Τρίπολη. Παράδειγμα προς αποφυγήν. Αυτό που έγινε εκεί είναι έγκλημα της τέχνης.
    Μην κάνετε το ίδιο στο Παρίσι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει