Σε 10 μήνες φυλάκιση στη Βρετανία καταδικάστηκε ο αρχηγός της ακροδεξιάς οργάνωσης English Defence League (EDL), επειδή μπήκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με το διαβατήριο ενός φίλου του.

Ο 30χρονος Στίβεν Λένον θεώρησε το διαβατήριό του τον Σεπτέμβριο με αυτόματο τρόπο στο αεροδρόμιο του Χίθροου και επιβιβάστηκε με προορισμό τη Νέα Υόρκη με χρήση του διαβατηρίου του φίλου του Άντριου Μακμάστερ.

Φθάνοντας στο διεθνές αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης τού πήραν δακτυλικά αποτυπώματα στο τελωνείο κι αποκαλύφθηκε ότι ταξίδευε με διαβατήριο άλλο από το δικό του.

Ανακρίθηκε, αλλά εγκατέλειψε το αεροδρόμιο εισερχόμενος παρανόμως στο αμερικανικό έδαφος. Αναχώρησε επιστρέφοντας την επόμενη μέρα με άλλο διαβατήριο αυτήν τη φορά, με το όνομα Πολ Χάρις.
Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του τον Οκτώβριο.

Ο δικαστής Άλιστερ Μακρίθ, εξηγώντας γιατί επέβαλε 10μηνη φυλάκιση (χωρίς αναστολή) είπε στον Λένον: «Γνωρίζατε, άριστα, ότι δεν είστε καλοδεχούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σας καταδικάζω ως Στίβεν Λένον, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να μην είναι το πραγματικό σας όνομα, αφού άλλο αναφέρεται στο διαβατήριό σας», πρόσθεσε ο δικαστής.
Το 2005 ο Λένον ήταν, πάλι, στη φυλακή στη Βρετανία -αυτή τη φορά καταδικασθείς για επίθεση.

Λοιπές καταδίκες σε βάρος του, αφορούν τη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και τη διασάλευση της δημόσιας τάξης.
Την ακροδεξιά οργάνωσή του ίδρυσε περίπου προ τετραετίας, στην πόλη Λούτον, βορείως του Λονδίνου.

Προχώρησε, σε ταραχώδεις κινητοποιήσεις των οπαδών του που διαμαρτύρονταν για τον «εξισλαμισμό» της Βρετανίας.