Δεκάδες άνθρωποι πραγματοποιούν κατάληψη από τις 09.30 σήμερα (τοπική ώρα) στην έδρα της πρεσβείας της Αγίας Έδρας στο Παρίσι, εκφράζοντας την υποστήριξή τους σε ένα κίνημα μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής και ζητώντας τη νομιμοποίησή τους, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

Ο Παπικός εκπρόσωπος στη γαλλική πρωτεύουσα επιβεβαίωσε την κατάληψη, χωρίς να προβεί σε άλλον σχολιασμό.

Οι καταληψίες ξεδίπλωσαν στα παράθυρα του κτηρίου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της παπικής διπλωματικής αποστολής, μία επιγραφή όπου σημειώνεται η φράση: «Ο Ιησούς υπερασπίσθηκε τον ξένο, για τους αδελφούς σου χωρίς νόμιμα χαρτιά, εσύ, τι έκανες;».

Από το ανοικτό παράθυρο, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση φώναζαν συνθήματα όπως «στη Λίλλη, ή το Παρίσι, νομιμοποιήστε τους τώρα!», και «Φέρτε έγγραφα, όχι αστυνομικούς».

Μπροστά από το κτίριο σταθμεύουν πολλά οχήματα της αστυνομίας.

Η πρωτοβουλία αυτή στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την απεργία πείνας που πραγματοποιούν εδώ και πολλές μέρες περίπου 50 λαθρομετανάστες στη Λίλλη.

Στην ίδια πόλη, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στις 22 Δεκεμβρίου υπέρ των μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από μία εκκλησία, στην οποία πραγματοποιούσαν απεργία πείνας επί δύο μήνες.