Ενώ ο γνωστός όμιλος Goldman Sachs Group Inc. χαλαρώνει το dress code για τους υπαλλήλους του, ένα γερμανικό πιστωτικό ίδρυμα απαντά: μην βιάζεστε.

Η Frankfurter Sparkasse, μία τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη και 19 δισεκατομμύρια ευρώ περιουσιακά στοιχεία, τοποθετεί ερευνητικά τερματικά σε κάποια από τα υποκαταστήματά της, ζητώντας από τους πελάτες να ψηφίσουν για το πώς οι σύμβουλοί της θα έρθουν ντυμένοι στη δουλειά, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Δύο από τους υπαλλήλους της τράπεζας συμμετείχαν σε πρόσφατη φωτογράφηση κατά την οποία παρουσίασαν διαφορετικά σύνολα ένδυσης, από γραβάτα και κουστούμι μέχρι τζιν και αθλητικά παπούτσια. Οι φωτογραφίες υπάρχουν στις οθόνες των τερματικών.

«Το ζήτημα της ενδυμασίας στη δουλειά περιστασιακά προέκυπτε εσωτερικά στον οργανισμό. Οπότε λέγαμε στους εαυτούς μας: ας ρωτήσουμε τη γνώμη των πελατών μας» είπε η Julia Droege-Knaup, εκπρόσωπος της τράπεζας. «Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, θέλουμε να αναπτύξουμε προτάσεις που δεν θα είναι ωστόσο δεσμευτικές».

Οι πελάτες καλούνται να διαλέξουν μεταξύ τριών στυλ ντυσίματος:

Η Frankfurter Sparkasse δεν είναι το μόνο γερμανικό πιστωτικό ίδρυμα που έχει αναδείξει ως θέμα το ντύσιμο των υπαλλήλων. Για παράδειγμα, η Hamburger Sparkasse εισήγαγε ένα πιο χαλαρό dress code πριν από τρία χρόνια. «Η παραδοσιακή γραβάτα είναι από τότε επουσιώδης» αναφέρει εκπρόσωπος της τράπεζας.