Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δημοτικό σχολείο της Βραζιλίας, όταν δύο νεαροί μπήκαν στο κτίριο και άνοιξαν πυρ το πρωί της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Σάο Πάουλο.

Μεταξύ των νεκρών είναι πέντε μαθητές, ένας ενήλικας εργαζόμενος στο σχολείο, ένας άνθρωπος που στεκόταν έξω από το σχολείο και οι δύο έφηβοι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τουλάχιστον 17 ακόμα άνθρωποι, κατά κύριο λόγο παιδιά, τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο Raul Brasil και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι γνωστή.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι δύο έφηβοι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν, προτού αυτοκτονήσουν.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Globo TV ότι λίγο πριν το συμβάν υπήρξε ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς περίπου 500 μέτρα μακριά από το σχολείο, αλλά δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές αν τα δύο συμβάντα συνδέονται.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία είναι σπάνιο φαινόμενο στη Βραζιλία, παρά το μεγάλο αριθμό ανθρωποκτονιών που σημειώνονται στη χώρα. Το τελευταίο μακελειό σε σχολείο σημειώθηκε το 2011, όταν 12 παιδιά σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός πρώην μαθητή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.