Στο «μικροσκόπιο» των ιταλικών Αρχών ξανά ο Μπερλουσκόνι

Έρευνα για χειραγώγηση αποφάσεων που ακυρώνουν μεταβιβάσεις μετοχών του


ΚΟΣΜΟΣ
16:45
08/03/2019
Στο «μικροσκόπιο» των ιταλικών Αρχών ξανά ο Μπερλουσκόνι
loading

Νέα έρευνα κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρήγγειλε σήμερα η εισαγγελία της Ρώμης. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής του κόμματος Forza Italia θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο» των Αρχών με την κατηγορία της δικαστικής διαφθοράς αναφορικά με ορισμένες ευνοϊκές για τον ίδιον αποφάσεις του Συμβουλίου του Κράτους, που -σύμφωνα με τους δικαστές- ενδεχομένως να χειραγωγήθηκαν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απόφαση της 3ης Μαρτίου 2016, η οποία ακύρωνε την υποχρέωση του Μπερλουσκόνι να παραχωρήσει το επιπλέον 9,99% των μετοχών του στην τράπεζα Mediolanum, βάσει ετυμηγορίας που επέβαλε την πώληση του 20% των μετοχών του λόγω πολιτικού ασυμβίβαστου, δεδομένου ότι πλέον ο πρώην πρωθυπουργός δεν απολάμβανε των βουλευτικών προνομίων εξαιτίας της τελεσίδικης καταδίκης του για φορολογική απάτη σχετικά με τον οπτικοακουστικό του όμιλο Mediaset.

Στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας των Αρχών της Ιταλίας, που έχει ξεκινήσει από τις περασμένες εβδομάδες, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συλλήψεις, μεταξύ άλλων και δικαστικών, σημειώνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πριν από αυτό του Μπερλουσκόνι, στον κατάλογο των κατηγορουμένων είχαν εγγραφεί άλλα τρία ονόματα, ενός δικαστή, ενός δικηγόρου κι ενός πρώην ανώτατου λειτουργού της κυβέρνησης, στου οποίου την κατοικία οι αρχές εντόπισαν κατά τις έρευνες 250.000 ευρώ κι αντίγραφα αποφάσεων του Συμβουλίου του Κράτους, μεταξύ αυτών και της επίμαχης ετυμηγορίας για την Μediolanum.

Σε ερώτηση για τον Νικολό Γκεντίνι, συνήγορο του «Καβαλιέρε», εκείνος τόνισε πως πρόκειται για μία υπόθεση που ήδη έχει τεθεί στο αρχείο και πως δεν εμπνέει ανησυχία στον πρώην πρωθυπουργό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει