Με σενάριο απόβασης σε εχθρική ακτή συνεχίστηκε χθες η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας. Το κομμάτι αυτό της άσκησης διενεργήθηκε από δυνάμεις βατραχανθρώπων σε ακτή κοντά στη Σμύρνη και συγκεκριμένα στην νησίδα Χεκίμ, η οποία -σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- αναπαριστούσε εχθρικό νησί.

Γεγονός είναι, πάντως, πως μέχρι και σήμερα η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» φαίνεται πως δεν είναι αυτό που διαφήμιζε η Άγκυρα. Δηλαδή, η τιτάνια άσκηση με τα 100 και πλέον πλοία να πλέουν σε όλες τις θάλασσες που περιβάλλουν τη χώρα.

Αν και κομμάτια της άσκησης έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα τόσο στο Βόρειο όσο και το Κεντρικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, σε καμιά περίπτωση ο αριθμός των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας δεν πλησίασε καν στις εξαγγελίες και τα δημοσιεύματα του Τύπου της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά, μάλιστα, του Τούρκου υπουργού Άμυνας εστάλη και μήνυμα ειρήνης προς την Ελλάδα. «Καταβάλλουμε προσπάθειες για τη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων με την Ελλάδα ενισχύοντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», δήλωσε συγκεκριμένα ο Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της άσκησης.

Εν κατακλείδι η Άγκυρα φαίνεται να… τα μαζεύει μετά και την τοποθέτηση των ΗΠΑ, πως δεν επιθυμούν ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Βέβαια, επειδή πλησιάζουν και οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια «παρεκτροπή» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο