Η 42χρονη Vanessa Ogden Moss από το Ντέρμπισαϊρ της Αγγλίας έχει μια ιδιαίτερη ιστορία να αφηγηθεί.

Πώς έφτασε δηλαδή από τον απόλυτο πάτο στην κορυφή. Σήμερα παρουσιάζεται σε εξώφυλλα περιοδικών, οδηγεί αυτοκίνητα 150.000 ευρώ και ζει τη μεγάλη ζωή, καθώς η εταιρία της έκλεισε τη χρονιά με κέρδη 2 εκατ. ευρώ.

Πριν από 15 χρόνια όμως η μητέρα έξι παιδιών ζούσε την απόλυτη τραγωδία, όταν έχανε τον πεντάχρονο γιο της από καρκίνο και έβλεπε τη σχέση της να διαλύεται. Ούτε πού να κοιμηθεί δεν είχε, κι έτσι πήγαινε από καναπέ σε καναπέ φίλων και γνωστών με τα άλλα δυο παιδιά της.

Αφού βίωσε και έναν νευρικό κλονισμό, αποφάσισε να βρει τη δύναμη και να κατευθύνει το πένθος της παρέχοντας βοήθεια σε άλλους. Κι αυτό ακριβώς έκανε. Δέκα χρόνια αργότερα, τα online μαθήματα που έκανε σε γονείς μεταμορφώθηκαν σε επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία αποδίδει σήμερα εκατομμύρια.

«Εγκατέλειψα το σχολείο χωρίς να πάρω απολυτήριο και έμεινα έγκυος πολύ νωρίς. Είχα τρία παιδιά και ήμουν μια νοικοκυρά χωρίς προσόντα. Όταν έχασα τον γιο μου, έπαθα νευρικό κλονισμό, δεν μπορούσα να λειτουργήσω και κήρυξα πτώχευση, κατέληξα άστεγη και έχασα τα πάντα».

Με δυο παιδιά να πρέπει να φάνε, η Vanessa αποφάσισε να βοηθήσει κι άλλους μέσα από το laptop που της είχε απομείνει. Έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook (Yummy Mummy) με συμβουλές για νέες μαμάδες. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησε πως πολλές ήταν διατεθειμένες να πληρώσουν για τις συμβουλές της στον μόνο τομέα που ήξερε καλά: πώς να είναι μαμά.

Σήμερα βγάζει με τρεις ώρες δουλειάς την ημέρα πάνω από 25.000 ευρώ. «Έμαθα τα πάντα από το YouTube και την Google και άρχισα να συμβουλεύω ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν νέα πράγματα και με πλήρωναν για να τους κάνω μάθημα».

Εδώ και 12 χρόνια έχει ξαναπαντρευτεί και έχει αποκτήσει άλλα τρία παιδιά με τον σύζυγό της Ben. «Δεν ξέρω πώς θα τα κατάφερνα σε αυτόν τον κλονισμό χωρίς να επικεντρώσω την ενέργειά μου στη βοήθεια άλλων ανθρώπων. Δεν είχα συνειδητοποιήσει καν πως έτσι βοηθούσα και τον εαυτό μου»…