Η Air France ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανέστειλε ως τουλάχιστον τη Δευτέρα όλες τις πτήσεις της με προορισμό το Καράκας, καθώς η αντιπολίτευση ετοιμάζεται για μια επιχείρηση στα σύνορα της Βενεζουέλας για να μπει στη χώρα διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια, παρά το ότι ο στρατός έχει διαμηνύσει πως δεν θα το επιτρέψει.

«Λόγω της κατάστασης στη Βενεζουέλα, ορισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν, για λόγους ασφαλείας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για «προσωρινό μέτρο», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος, η οποία διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις αφορούν τις πτήσεις προς και από το Καράκας την 23η, την 24η και την 25η Φεβρουαρίου (από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα).

Ο ιστότοπος της Air France προτείνει ανταποκρίσεις από τον Παναμά για αυτές τις ημέρες.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που επρόκειτο να αναχωρήσει την Παρασκευή για το Καράκας ενημερώθηκε ότι η πτήση της ακυρώθηκε, καθώς η εξυπηρέτηση των επιβατών που θέλουν να φθάσουν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας με τον γαλλικό αερομεταφορέα «έχει ανασταλεί προσωρινά».

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο περίπου πενήντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ, καθώς και 700.000 εθελοντές — σύμφωνα με την αντιπολίτευση — σκοπεύουν να πάνε στα σύνορα το Σάββατο για να παραλάβουν και να διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν διαθέσει για τη χώρα οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Ο στρατός, που παραμένει πιστός στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την «εδαφική ακεραιότητα» της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Η Air France, η οποία εκτελεί πτήσεις προς το Καράκας πέντε ημέρες την εβδομάδα από το Παρίσι, είχε επίσης ακυρώσει τα δρομολόγιά της τον Ιούλιο του 2017, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η προηγούμενη έξαρση της πολιτικής κρίσης και ο πρόεδρος Μαδούρο οργάνωσε την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης προς αντικατάσταση του κοινοβουλίου που ελέγχει η αντιπολίτευση.