Αποκαλύφθηκε τεράστια απάτη με διαμάντια στην Ιταλία

Εμπλέκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
6:50
20/02/2019
Αποκαλύφθηκε τεράστια απάτη με διαμάντια στην Ιταλία
4
loading

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ εντός των ορίων της έρευνας που διενεργήθηκε για απάτη σε πωλήσεις διαμαντιών υπόθεση στην οποία εμπλέκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χερσονήσου, αποκάλυψε χθες Τρίτη ο ιταλικός Τύπος.

Κατασχέθηκαν 84 εκατομμύρια ευρώ από τη Banco BPM, 35,5 εκατ. ευρώ από τη Monte dei Paschi, 32 εκατομμύρια ευρώ από τη UniCredit και 11 εκατομμύρια ευρώ από την Intesa Sanpaolo, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Διαταγές κατασχέσεων εκδόθηκαν επίσης σε βάρος δύο μεσιτικών εταιρειών που εμπλέκονται στο εμπόριο των διαμαντιών, της Intermarket Diamond Business (IDB) και της Diamond Private Investment (DPI), έως των ποσών των 253 εκατ. ευρώ και των 328 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Οι δύο μεσιτικές εταιρείες βρέθηκαν στην καρδιά της έρευνας, καθώς τις βαρύνουν υποψίες ότι χρησιμοποιούσαν συστηματικά τα τραπεζικά ιδρύματα για να κάνουν πωλήσεις διαμαντιών σε τιμές πολύ υψηλότερες της πραγματικής αξίας τους.

Η έρευνα άρχισε να διενεργείται αφού αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή το 2016 πως πολύτιμοι λίθοι που διέθεσαν σε αγοραστές οι IDB και DPI πωλήθηκαν σε τιμή διπλάσια της αξίας τους στη διεθνή αγορά των διαμαντιών, διευκρίνισε η Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες, που διαδραμάτιζαν μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των πελατών και των μεσιτικών εταιρειών, εισέπρατταν τεράστια προμήθεια σε κάθε πώληση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar πέφτω από τα σύννεφα

  Κάνουν οι τράπεζες τέτοια πράγματα;!!!

 2. avatar Parkis

  Δεν κατάλαβα

  1. avatar Γολιάθ

   Που να καταλάβεις!Όλη μέρα στο master chef,στο power of love ,μπροστά στο χαζοκούτι της tv και στο κινητό στο facebook στο instagramm. Ακόμα και μια απλή ανάγνωση κειμένου σου μοιάζει πανεπιστημιακά μαθηματικά.Κουρκούτι το μυαλό.Και δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα αλλά στην πλειοψηφία των Νεοελλήνων που είναι εκτεθειμένη σε όλα αυτά.

   1. avatar Sg

    Εσυ πάλι γιατί είσαι τόσο φορτωμένος. Μια απλή απάντηση επί του θέματος αρκούσε.
    Αν έχεις καταλάβει κ εσυ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει