Η τηλεπικοινωνιακή εταιρία του Χονγκ Κονγκ HKT ζήτησε συγγνώμη για το διαφημιστικό φυλλάδιο που έστειλε με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στο προσωπικό της HSBC, προσφέροντας έκπτωση σε laptops «για εκείνον» αλλά σε ηλεκτρικές σκούπες και οικιακές συσκευές «για εκείνη», εξοργίζοντας τους εργαζομένους με τα σεξιστικά του υπονοούμενα.

Το πολυσέλιδο διαφημιστικό φυλλάδιο «Προσφορές για το Προσωπικό της HSBC» παρήχθη και εστάλη στους εργαζομένους της τράπεζας αυτή την εβδομάδα από την HKT, μια εταιρία τηλεπικοινωνιών, η οποία ανήκει στην εταιρία PCCW του Χονγκ Κονγκ.

Οι εργαζόμενοι της HSBC στο Χονγκ Κονγκ και το Λονδίνο επέκριναν έντονα την προσφορά, σύμφωνα με πηγή που έδειξε φωτογραφίες του φυλλαδίου στο Reuters, σε μια περίοδο κατά την οποία η τράπεζα προσπαθεί να μειώσει τη μισθολογική διαφορά μεταξύ των φύλων, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες μεταξύ των μεγάλων βρετανικών εταιριών.

«Λάβαμε υπόψιν μας τις αντιδράσεις και εκφράζουμε την ειλικρινή μας συγγνώμη για την όποια προσβολή έγινε», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της HKT, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πιστεύουμε πραγματικά στην ισότητα των φύλων τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στην καθημερινή ζωή και δέσμευσή μας είναι εμείς και οι συνεργάτες μας να ενεργούμε με σύνεση, σεβασμό και χωρίς διακρίσεις».

Στο φυλλάδιο, που ήταν στολισμένο με ροζ καρδούλες, οι σελίδες «Για εκείνον» προσέφεραν σε χαμηλότερη τιμή κομπιούτερ, μια κάμερα GoPro και ασύρματα ακουστικά, ενώ τα δώρα «Για εκείνη» περιελάμβαναν μεταξύ άλλων πέντε διαφορετικές ηλεκτρικές σκούπες και ένα μπλέντερ.