Αυστηρό μήνυμα της Βουλγαρίας προς τα Σκόπια για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Αλλάξτε τα βιβλία 70 χρόνων και τότε θα πειστούμε ότι όλα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση»


ΚΟΣΜΟΣ
16:25
07/02/2019
Αυστηρό μήνυμα της Βουλγαρίας προς τα Σκόπια για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
6
loading

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ απέστειλε ένα αρκετά αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια ενόψει και της πλήρης ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Αν η πΓΔΜ θέλει να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τότε θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας», προειδοποιεί ο αναπληρωτής πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Βουλγαρίας.

Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει «εξάλειψη των εδαφικών διεκδικήσεων και των παραποιήσεων της ιστορίας, καθώς και σεβασμό των συνθηκών που έχουν υπογραφεί με Ελλάδα και Βουλγαρία», ενώ πρόσθεσε ότι μόνο όταν «η πραγματική ιστορία της Μακεδονίας αντικαταστήσει την 70ετή πλαστογραφία στα σχολικά βιβλία, η Βουλγαρία θα είναι πεπεισμένη ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Καρακατσάνοφ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πΓΔΜ βιάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, πιστεύει αφελώς ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα λύσει σχεδόν αυτόματα όλα τα προβλήματά της. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή και την προθυμία των ιδίων, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να τα λύσει, ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας».

Τέλος ο κ. Καρακατσάνοφ τόνισε ότι αν η Βουλγαρία και η Ελλάδα δεν πειστούν για την πρόθεση των Σκοπίων να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε «πολύ δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα η ένταξη της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Φευγάτος ????

  Και τι είναι τα γεγονότα και η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ.

 2. avatar ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΤΟΞΙΚΑ ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΑΝΟΦΑΓΩΝ!!!

 3. avatar SER 30

  ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΜΕΝΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΣΥΔΟΤΗ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΡΙΑ ΡΕ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΑΣ ? ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΟΜΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΚΑΤ ' ΕΠΙΛΟΓΗ .

 4. avatar Τι θα ακούσουμε ακόμη

  Από τους γείτονες μας ....και εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε καρφί δεν τους καίγεται ...το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα
  ....τίποτα άλλο ....και προδοσία συνεχίζεται.

 5. avatar Πέραμα

  Ο Βούλγαρος λέει αυτά που έπρεπε νε είχε πει πρώτος ο Πινόκιο. Αλλά που μυαλό ο αχρηστεροφασίστας.

 6. avatar Autoapascholoumenos

  Καλά που υπάρχουν άλλοι για να κάνουν αυτά που οι δικοί μας θεωρούν περιττά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει