Η Αυστρία θα αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο αν ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δεν ανταποκριθεί στην έκκληση της ΕΕ για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Χθες ο πρόεδρος Μαδούρο πρότεινε πρόωρες βουλευτικές εκλογές επιχειρώντας έτσι να ενισχύσει την καταρρέουσα εξουσία του έπειτα και από την αυτομόληση ανώτερου στρατηγού στην αντιπολίτευση και τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησής του.

Νωρίτερα σήμερα ανάλογες δηλώσεις έκανε και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό, η οποία χαρακτήρισε “φάρσα” την πρόταση του Μαδούρο.

«Μόλις είχα μια πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Γκουαϊδό», έγραψε ο Κουρτς στο Twitter. «Εχει την πλήρη στήριξή μας για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα. Οι Βενεζουελάνοι έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ καιρό από κακοδιαχείριση και από την περιφρόνηση του κράτους δικαίου υπό τον Μαδούρο», σημείωσε.