Ανοίγει ξανά μετά από επτά χρόνια η πρεσβεία των ΗΑΕ στη Δαμασκό

Κίνηση στήριξης του Άσαντ σε διπλωματικό επίπεδο


ΚΟΣΜΟΣ
15:20
27/12/2018
Ανοίγει ξανά μετά από επτά χρόνια η πρεσβεία των ΗΑΕ στη Δαμασκό
loading

Ενίσχυση σε διπλωματικό επίπεδο του Μπασάρ αλ-Άσαντ σηματοδοτεί ουσιαστικά η κίνηση από πλευράς Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να ανοίξουν και πάλι -σήμερα- την πρεσβεία τους στη Δαμασκό, κάτι που ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Πληροφόρησης.

Η πρεσβεία των ΗΑΕ είχε κλείσει από τους πρώτους μήνες της συριακής σύγκρουσης, που ξέσπασε το 2011.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από αξιωματούχους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν από το συριακό υπουργείο Πληροφόρησης να καλύψουν το γεγονός στη 1:30 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), στην πρεσβεία που βρίσκεται στη συνοικία Αμπού Ρουμάνεχ της πρωτεύουσας.

«Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εξωτερικών, το υπουργείο Πληροφόρησης της Συρίας προσκάλεσε τους δημοσιογράφους να καλύψουν σήμερα την επαναλειτουργία της πρεσβείας των Εμιράτων στη Δαμασκό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχους του υπουργείου Πληροφόρησης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν ένα από τα περιφερειακά κράτη που υποστήριξαν οργανώσεις που πολέμησαν εναντίον του Άσαντ, αν και ο ρόλος τους ήταν λιγότερο σημαντικός απ' ό,τι της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ ή της Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές στους αντάρτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει