Η μικρούλα Yuxin Xiaoli από την Κίνα είναι μόλις ενός έτους, αλλά μοιάζει σαν να είναι ηλικιωμένη, εξαιτίας μιας σπάνιας δερματικής ασθένειας.

Πάσχει από cutis laxa, μια σπάνια διαταραχή του συνδετικού ιστού, εξαιτίας της οποίας το δέρμα του πάσχοντα είναι τόσο ανελαστικό και κρέμεται δημιουργώντας πτυχώσεις.

Το πρόσωπο της Yuxin είναι γεμάτο ρυτίδες και το δέρμα της στο πηγούνι και τα μάγουλά της κρέμεται, ενώ στο υπόλοιπο σώμα της το δέρμα της είναι ακόμη πιο χαλαρό.

«Όταν γεννήθηκε το δέρμα της ήταν χαλαρό αλλά νομίζαμε ότι έτσι είναι όλα τα μωρά» είπε η 23χρονη μητέρα της, η οποία πρόσθεσε ότι όσα τεστ είχε κάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της έδειξαν ότι όλα κυλούσαν φυσιολογικά.

Η κατάσταση της υγείας της όμως χειροτερεύει. «Μοιάζει με γέρο» λέει η γιαγιά της μικρής. «Την τελευταία φορά που πήγαμε στο γιατρό ήταν κι ένα άλλο παιδάκι εκεί και τρόμαξε πολύ όταν την είδε. Φοβάμαι να τη βγάλω έξω, γιατί οι άνθρωποι τη βλέπουν σαν τέρας» είπε ακόμη.

Η Yuxin πάσχει ακόμα από συγγενή καρδιοπάθεια, πνευμονία και άσθμα και περνά πολύ χρόνο μέσα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Zhengzhou, πρωτεύουσα της επαρχία Henan.

Τα μαλλάκια της πρέπει να διατηρούνται κοντά, προκειμένου οι γιατροί να μπορούν να κάνουν ενέσεις στο κεφάλι της. Την περασμένη χρονιά οι γονείς της ξόδεψαν περίπου 10.000 ευρώ στις θεραπείες της.

Παρά την κακή κατάσταση της υγείας της οι γονείς της λένε ότι η Yuxin είναι ένα πολύ χαρούμενο και ζωντανό παιδί. «Έχει πολύ ενέργεια και είναι πολύ έξυπνη. Συνέχεια μιμείται τους άλλους και κάνει τις εκφράσεις που βλέπει στα πρόσωπά τους» είπε η γιαγιά της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.