Το Ιράν, σημαντικός σύμμαχος του συριακού καθεστώτος στην περιοχή, χαιρέτισε την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκε ο διεθνής απεσταλμένος Λάκνταρ Μπραχίμι η οποία θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα, χαρακτηρίζοντας την «θετικό βήμα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης.

«Η ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός από τον στρατό της Συρίας είναι ένα θετικό βήμα που πρέπει να χαιρετιστεί», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλι Ακμπάρ Σαλεχί στον Σύρο ομόλογό του Ουαλίντ Μουάλεμ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, προσθέτει η ίδια πηγή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας δήλωσε ότι ελπίζει ότι «και τα άλλα μέρη θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην καλή θέληση της κυβέρνησης της Συρίας και θα σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός για να επιστρέψει η ηρεμία στη Συρία».

Το καθεστώς της Δαμασκού και οι Σύροι αντάρτες συμφώνησαν να εφαρμόσουν από σήμερα και κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της μουσουλμανικής γιορτής του Adha, την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκε σκληρά ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι, όμως η κάθε πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να προβεί σε αντίποινα σε περίπτωση παραβιάσεων.