Ένοχη για φυλετική παρενόχληση και βιαιοπραγία έκρινε δικαστήριο του Μάντσεστερ μια μητέρα, η οποία ένα βράδυ του Σεπτέμβρη εισέβαλε σε εστιατόριο στο Wythenshawe απαιτώντας να της δώσουν τηγανητό κοτόπουλο, προσφέροντας ως αντάλλαγμα σεξ.

Όταν το προσωπικό αρνήθηκε να εξυπηρετήσει την Kelly Fielding, εκείνη έγινε βίαιη. «Η κατηγορούμενη άρχισε να προτείνει σεξουαλικές χάρες ως αντάλλαγμα για τηγανητό κοτόπουλο», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, Gemma Maxwell.

Το προσωπικό του μαγαζιού της έδωσε τελικά τέσσερις τηγανητές φτερούγες κοτόπουλο και της ζήτησε να φύγει. Εκείνη όμως συνέχισε να βωμολοχεί και να εκτοξεύει απειλές. Ο διευθυντής μαζί με έναν υπάλληλο επιχείρησαν να τη βγάλουν από το εστιατόριο, αλλά εκείνη χαστούκισε και έβρισε τον υπάλληλο.

Η 31χρονη είχε χάσει τον έλεγχο και δεν δίστασε να κλωτσήσει ακόμα και τον αστυνομικό που πήγε να της περάσει χειροπέδες.

Χρειάστηκε η συνδρομή και δεύτερου αξιωματικού προκειμένου να την ακινητοποιήσουν στο πάτωμα και να τη συλλάβουν.

Ακόμα και έτσι όμως συνέχισε να βιαιοπραγεί, κλωτσώντας και φτύνοντας τους αστυνομικούς.

Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα και πως ήθελε να καταγγείλει τον υπάλληλο του εστιατορίου.

Οι κάμερες ασφαλείας, ωστόσο, ήταν αδιάψευστος μάρτυρας, αποκαλύπτοντας την αλήθεια. Έτσι, η μητέρα τεσσάρων παιδιών κρίθηκε ένοχη για πρόκληση φυλετικής παρενόχλησης, άσκηση βίας καθώς επίσης και βιαιοπραγία σε αξιωματικό της αστυνομίας.

Στο παρελθόν είχε 12 καταδίκες σε βάρος της οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν για βιαιοπραγία και μερικές για φυλετική παρενόχληση.

Με αυτή τη νέα καταδικαστική απόφαση παραβίαζε μια ποινή με αναστολή που της επιβλήθηκε όταν είχε προσπαθήσει να κάνει εμπόριο ναρκωτικών στη φυλακή.

Η δικηγόρος υπεράσπισης ωστόσο έπεισε τον δικαστή να της δώσει άλλη μια ευκαιρία τονίζοντας πως στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με αλκοόλ και ναρκωτικά και πως τώρα τα έχει αφήσει πίσω της.

«Αποδέχομαι την τραγική προσωπική της ιστορία», ανέφερε ο δικαστής The Geoffrey Payne και την καταδίκασε σε 18μηνη παροχή κοινωφελούς εργασίας, δίνοντάς της «την τελευταία της ευκαιρία», όπως χαρακτηριστικά είπε.