Η στήριξη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) ανήλθε στο υψηλότερο ποσοστό του σε διάστημα εξαετίας, χάρη στην ανάδειξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ, ως υποψήφιου για την διεκδίκηση της καγκελαρίας στις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, η τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα, το SPD έχει κερδίσει μία μονάδα και σκαρφάλωσε στο 30%. Ωστόσο, και οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ανέβασαν το ποσοστό τους, επίσης κατά μία μονάδα, αγγίζοντας στο 36%.

«Ο Στάινμπρουκ συσπειρώνει και κινητοποιεί όσους δεν ψήφιζαν», υποστήριξε ο επικεφαλής του Forsa, Μάνφρεντ Γκέλνερ.

Παρότι στο ερώτημα της δημοφιλίας προηγείται ακόμη η Μέρκελ, ο Στάινμπρουκ έχει περιορίσει κατά πολύ την απόσταση που τον χωρίζει, με ποσοστό 35%, έναντι 36% της Μέρκελ, την οποία οι Γερμανοί εμπιστεύονται περισσότερο για το χειρισμό της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Οι Πράσινοι παραμένουν σταθερά στο 12% ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), ο εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό, βρίσκονται στο 4%, δηλαδή κάτω από το όριο που απαιτείται για να μπουν στο κοινοβούλιο. Το Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα και οι Πειρατές έχουν χάσει από μία μονάδα και έπεσαν στο 7% και 6% αντίστοιχα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.