Σχολείο θέλει να τιμωρεί τους άτακτους μαθητές με «καταναγκαστική κοινωνική εργασία»

Να μαζεύουν σκουπίδια και να φορούν φανταχτερές «στολές της ντροπής» ονειρεύονται κάποιοι για τη μαθητιώσα νεολαία


ΚΟΣΜΟΣ
21:03
27/11/2018
Σχολείο θέλει να τιμωρεί τους άτακτους μαθητές με «καταναγκαστική κοινωνική εργασία»
2
loading

Τα κακά παιδάκια του Kenton School στο Νιούκαστλ της Αγγλίας θα τιμωρούνται φορώντας πράσινες φωσφοριζέ στολές και μαζεύοντας τα σκουπίδια του σχολείου, αν περάσει τουλάχιστον η επίσημη πρόταση του σχολείου.

Μόνο που ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων το τρέμει αυτό, ανησυχώντας για τη «γελοιοποίηση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, των παιδιών τους. Όπως αποκάλυψε μάλιστα η εφημερίδα «Chronicle Live», οι γονείς έχουν ήδη λάβει τον τροποποιημένο κανονισμό του σχολείου, όπου υπάρχουν εφτά στάδια τιμωρίας, αρχής γενομένης από την απλή σύσταση.

Αν το ξανακάνει, ο νεαρός παραβάτης θα περάσει το υπόλοιπο του μαθήματος σε ένα «δωμάτιο τιμωρίας», παραμένοντας μισή ώρα περισσότερο στο σχολείο. Και μετά ακολουθεί η αποβολή, την οποία μπορεί ωστόσο να αποσοβήσει ο μαθητής «αν κάνει 30 λεπτά κοινωνικής εργασίας εκείνη τη μέρα, μαζεύοντας σκουπίδια ή βοηθώντας στον καθαρισμό του σχολείου».

Σημειώνοντας με νόημα πως «οι τιμωρημένοι μαθητές θα φορούν μια πράσινη φωσφοριζέ στολή» ώστε να ξεχωρίζουν από τα φρόνιμα παιδιά. Η διευθύντρια και εγκέφαλος της νέας τιμωρίας, Sarah Holmes-Carne, δηλώνει έτοιμη να ακούσει τις αντιρρήσεις των γονέων, σκοπεύει όμως να εφαρμόσει το μέτρο έστω και πιλοτικά…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar PANKO

    Μια χαρά μέτρο...
    Και δεν πα να λένε οι θολοκουλτουριάρηδες ντεμέκ προοδευτικοί ό.τι θέλουν...

  2. avatar Κλασσικά

    Μην και δεν η Μάνα το παλικάρι της να γελοιοποιείτε. Παιδάκι είναι ας κάνει και λαλακιες.

    Δεν είναι κακή σαν σκέψη, έριξες σκουπίδια κάτω, κάτσε να καθαρίσεις όλο το σχολείο, έβαψες τους τοίχους; Κάτσε μετά το σχολείο να βάψεις με δικά σου έξοδα κτλ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει