«Ντρεπόμουν επειδή ήμουν απλά ένας συγγραφέας κόμικς, ενώ άλλοι άνθρωποι έχτιζαν γέφυρες ή ακολουθούσαν καριέρες στην ιατρική. Και μετά άρχισα να το συνειδητοποιώ: η διασκέδαση είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στις ζωές των ανθρώπων. Χωρίς αυτήν, ίσως να τρελαθούν. Αισθάνομαι ότι αν μπορείς να διασκεδάσεις, τότε κάνεις κάτι καλό».

Με αυτήν την ατάκα του Σταν Λι αποχαιρετά η Marvel τον επί χρόνια συγγραφέα της, εκδότη και επίτιμο πρόεδρό της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

«Με βαριά καρδιά, μοιραζόμαστε τα βαθύτερα συλλυπητήριά μας με την κόρη του και τον αδελφό του, και τιμούμε και θυμόμαστε τον δημιουργό, την φωνή και τον πρωταθλητή της Marvel», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Marvel Comics και Walt Disney Company.

«Ο Σταν Λι ήταν τόσο ξεχωριστός όσο και οι χαρακτήρες που δημιούργησε. Ένας υπερήρωας από μόνος του για τους οπαδούς της Marvel ανά τον κόσμο, ο Σταν είχε τη δύναμη να εμπνέει, να διασκεδάζει και να συνδέει. Το εύρος της φαντασίας του το ξεπερνούσε μόνο το μέγεθος της καρδιάς του», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Company, Bob Iger.

Από την πλευρά του, ο Ike Perlmutter, πρόεδρος της Marvel Entertainment, δήλωσε: «Οι συνεισφορές του Σταν Λι στη Marvel, μια εταιρεία την οποία βοήθησε να μετεξελιχθεί σε πρώτο όνομα, θα ζουν για πάντα και θα συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τους ευρηματικούς χαρακτήρες στων οποίων τη δημιουργία βοήθησε και το φανταστικό σύμπαν στου οποίου το χτίσιμο βοήθησε. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την κόρη του και τον αδελφό του αυτήν την ώρα».