Για τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας της Κύπρου με την Ιορδανία σε πολλούς τομείς, μια συνεργασία που παραμένει τα τελευταία χρόνια στάσιμη σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο, έκανε λόγο ο κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε χαιρετισμό του σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Αμάν της Ιορδανίας, όπου βρίσκεται από χθες για διήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι η ανεύρεση μεγάλης ποσότητας φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές και νέα δεδομένα για συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Σε τομείς, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, πρόσθεσε, μπορεί επίσης να υπάρξει ενίσχυση επιχειρηματικής συνεργασίας.

Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα αυτόν και έχει αναπτύξει τεχνογνωσία, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συνεργασία.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, αναφερόμενος στον τομέα των επενδύσεων, επισήμανε ότι η Κύπρος έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και αποτελεί ελκυστικό προορισμό εισροής ξένων κεφαλαίων. Είπε ακόμη ότι οι ιορδανικές επενδύσεις στην Κύπρο ανέρχονται σε 77 εκατομμύρια ευρώ.