Πολλοί μπορεί να έχουν προσπαθήσει να δουν αν πιάνουν τα χέρια τους να φτιάξουν μικρογραφίες κτισμάτων με σπιρτόξυλα, λίγοι όμως τελικά τα καταφέρνουν τόσο καλά!

Για τον 73χρονο Brian Wherry από το Exeter της Μεγάλης Βρετανίας το να φτιάχνει κτίρια-(και άλλα αντικείμενα)-μινιατούρες είναι το πάθος του.

Μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει ένα εκατομμύριο σπιρτόξυλα για να κατασκευάσει με απίστευτη λεπτομέρεια διάσημα κτίρια απ’ όλον τον κόσμο.

Ανάμεσα στις εντυπωσιακές δημιουργίες του συνταξιούχου ξυλουργού βρίσκονται η Όπερα του Σίδνεϊ, ο καθεδρικός ναός Exeter και το κτίριο Royal Liver Building του Λίβερπουλ.

«Όλα ξεκίνησαν σε ένα ταξίδι που είχα πάει με τη σύζυγό μου στην Αυστρία για τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς στο δωμάτιο που μέναμε υπήρχε μια ξυλόσομπα η οποία για κάποιο λόγο άρχισε να βγάζει πολύ καπνό. Εισέπνευσα πολύ καπνό και έμεινα αρκετό καιρό στο νοσοκομείο μέχρι να γίνω καλά. Οι γιατροί τότε μου είπαν ότι έπρεπε να ξεκουραστώ για έξι μήνες. Όμως εγώ δεν μπορούσα απλά να κάθομαι. Ο εγγονός μου μού έφερε ένα μοντέλο του Big Ben από σπιρτόξυλα. Έμεινα έκπληκτος. Είχε μόνο 1.000 ξυλάκια αλλά εγώ είχα κολλήσει το “μικρόβιο” ήδη» είπε ο ίδιος.

Πλέον αγοράζει σπιρτόξυλα σε σακιά των 10.000! Ασχολείται με αυτό τα τελευταία 8 χρόνια και έχει χρησιμοποιήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ξυλάκια!